Nintendo Switch - søksmål

Nintendo saksøkes for defekte Joy-Con-kontrollere

Oppdatering: Nintendo lover gratis fiks, hevder ny rapport.

Audun Rodem, Gamer.no

Oppdatering 09:00: Nettstedet Vice melder onsdag at Nintendo har tatt tak i saken internt. Kundeservice skal ha fått beskjed om å tilby kunder gratis reparasjon dersom andre løsninger ikke fikser drift-problemet. Hvorvidt dette allerede er satt i system eller om det gjelder for kunder verden over er ikke klart.

Opprinnelig sak følger.

Siden lanseringen av Nintendo Switch i 2017 har brukere meldt om diverse feil med konsollens avtakbare Joy-Con-kontrollere. I det siste har flere meldt om én bestemt feil, kalt «drifting», hvor kontrolleren tror du beveger på stikka selv om du ikke rører den.

Problemet får stadig mer og mer oppmerksomhet via sosiale medier og nettfora som Reddit, og ettersom det enda ikke finnes noen skikkelig løsning på problemet har noen gått så langt som å saksøke Nintendo for defekten.

Advokatfirma tok tak

Det var advokatfirmaet Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D) som tok føringen for søksmålet, etter å ha registrert noe av oppstyret rundt Joy-Con-drifting.

I en uttalelse til Polygon forteller firmaet at det sendte ut en appell til folk i USA, og ba alle som hadde opplevd problemet om å ta kontakt. I løpet av 24 timer hadde over 5000 mennesker gitt lyd fra seg, hvorpå CSK&D trakk opp papirene for et gruppesøksmål.

Søksmålet hevder at Nintendo har løyet for forbrukerne ved å selge defekte produkter. Videre krever det at denne praksisen stoppes, og at Nintendo enten kjøper tilbake de ødelagte kontrollerne eller oppretter et program som lar brukere veksle inn defekte varer og få utlevert nye.

Nintendo har ikke kommentert søksmålet, men forteller til Polygon at det kjenner til rapportene om Joy-Con-drifting.

– Hos Nintendo er det å lage kvalitetsprodukter svært viktig, og vi jobber hele tiden med å forbedre dem. Vi er klar over de nye rapportene om at noen Joy-Con-kontrollere ikke fungerer som de skal. Vi vil at forbukere skal ha det gøy med Nintendo Switch, og dersom noe ikke funker ber vi dem om å besøke http://support.nintendo.com så vi kan hjelpe, lød uttalelsen.

Nintendo har for øvrig en ny Switch-variant i ovnen.
Switch Lite skal lanseres i september »

Siste fra forsiden