Nintendo Switch Lite

Her er Nintendo Switch Lite

Den nye konsollvarianten dropper støtte for TV-modus og avtakbare Joy-Cons.

Etter lang tid med rykter og spekulering har Nintendo offisielt avduket en ny variant av Nintendo Switch. Den nye konsollen heter Nintendo Switch Lite, og har fått slippdato 20. september 2019.

Nintendo Switch Lite kommer i tre forskjellige farger.
Nintendo

Switch Lite er en enklere versjon av den opprinnelige hybridkonsollen, med en rekke forskjeller fra sin eldre bror. Blant annet støtter den kun håndholdt modus, som betyr ingen oppkobling mot TV og ingen avtakbare Joy-Cons-kontrollere.

Uten Joy-Cons tilbyr maskinen hverken HD Rumble eller infrarød sensor. Til gjengjeld byr den fastmonterte styringsmekanismen på en mer tradisjonell D-pad-løsning, der piltastene er et sammenhengende kors, i stedet for Switchens frittstående knapper.

Mindre og billigere

Størrelsen er noe redusert, med vektendringen fra 297 gram uten Joy-Cons på originalen til kun 275 gram for Switch Lite. Skjermen går også ned fra 6,2 tommer til 5,5, men skal ellers beholde samme kvalitet og oppløsning.

Den nye varianten er litt mindre enn sin forgjenger.
Nintendo

Uten støtte for TV- og Tabletop-modus vil Switch Lite i utgangspunktet kun kjøre spill med 100% støtte for håndholdt modus. Nintendo påpeker imidlertid at man kan koble til eksterne Joy-Cons trådløst for å spille titler som 1-2-Switch og Super Mario Party.

Ellers har batteriet tilsynelatende fått en oppgradering, og Nintendo melder om fire timer med spilling av Breath of the Wild på én lading, opp fra tre på Switch Lites forgjenger.

Norsk pris er enda ikke fastsatt, men til 199 dollar i USA kan vi regne med å betale et sted mellom 2000-2500 kroner. Til sammenligning kostet Nintendo Switch 299 dollar da den kom ut i 2017.

Les også: Nå kommer oppfølgeren til Breath of the Wild »

Siste fra forsiden