Nintendo Switch

Switch Lite leverer sterkt for Nintendo

Solgte nesten to millioner på elleve dager og hjalp det totale Switch-salget nå 40 millioner.

Nintendo

Nintendo Switch Lite – den nye varianten av Nintendo Switch – mangler kanskje flere av originalens funksjoner. Det har imidlertid ikke hindret fans i å kaste seg over nykomlingen.

Switch Lite er mer kompakt enn sin forgjenger.
Nintendo

I en fersk kvartalsrapport forteller Nintendo at Switch Lite, som ankom butikkhyllene 20. september, solgte 1,95 millioner eksemplarer i løpet av sine første elleve levedager. Det er ikke dårlig for en redusert variant av originalkonsollen, som hverken tilbyr oppkobling til TV eller avtakbare Joy-Con-kontrollere.

Tar igjen Super Nintendo

Den sterke åpningen bidro til å løfte det totale Switch-salget til nok en milepæl. Switch og Switch Lite har kombinert for 41,6 millioner salg, som betyr at konsollen knapper raskt innpå Super Nintendos 49,1 millioner.

Med en forventet salgsøkning frem mot jul kan Switchen klatre enda høyere allerede på denne siden av nyttår. Lanseringen av Pokémon Sword og Shield – samt en egen Switch Lite-versjon med Pokémon-design – denne måneden vil trolig også gi tallene et løft.

Ellers kunne rapporten meddele solide resultater for flere av Nintendos nyeste spill. For eksempel hadde The Legend of Zelda: Link's Awakening solgt 3,13 millioner eksemplarer ved utgangen av september. Fire Emblem: Three Houses nådde 2,29 millioner, mens Super Mario Maker 2 lå på 3,93 millioner.

Les også: PlayStation 4 er nå den nest mest solgte stuekonsollen noensinne »

Siste fra forsiden