PlayStation 4 salgstall

PlayStation 4 er nå den nest mest solgte stuekonsollen noensinne

Samtidig når ikke PlayStation internmålene sine.

PlayStation 4 Pro.
Audun Rodem, Gamer.no

Onsdag slapp Sony sin nyeste finansrapport – en oppdatering som bydde på både gode og dårlige nyheter for PlayStation-avdelingen.

Det positive er at PlayStation 4 nå er den nest mest solgte konsollen noensinne, med 102,8 millioner konsoller sendt ut til salg. Dermed har storebror så vidt fått overtaket på den første PlayStation-konsollen som endte på 102,49 millioner solgte etter sitt livsløp. Det er fremdeles et stykke opp til PlayStation 2, som troner på toppen med 155 millioner solgte, men sølvmedalje står det respekt av uansett.

Dersom man slenger håndholdte spillkonsoller inn i miksen, lander PlayStation 4 på en fjerdeplass etter Nintendo DS med sine 154,02 millioner solgte, og Game Boy/Game Boy Color med sine 118,69 millioner solgte.

Litt kjipere for PlayStation er det at avdelingen har en nedgang på 17 prosent i Games & Network Services-avdelingen det siste kvartalet sammenlignet med i fjor, samt en nedgang på driftsinntekter med 28 prosent i samme periode. Sony forventet å selge flere PlayStation 4-konsoller, og spill, så det gir dem en liten fartsdump her.

Totalt sett er det ingen krise for selskapet, som nå begynner å planlegge økte produksjonskostnader som en følge av at PlayStation 5 skal ut på markedet neste år.

LES OGSÅ: The Last of Us Part II utsettes »

Siste fra forsiden