Xbox One - PlayStation 4

Microsoft har sluttet å lage Xbox One-konsoller

Samtidig fortsetter Sony med produksjon av PlayStation 4.

Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Microsoft har ikke produsert en eneste Xbox One – eller noen av konsollens mange varianter – siden slutten av 2020. Det har selskapet selv bekreftet overfor The Verge.

Allerede sommeren 2020 fortalte selskapet at det ville stanse produksjon av Xbox One X og Xbox One S All-Digital Edition. Nå kommer det frem at også Xbox One S forsvant fra samlebåndet for over et år siden.

– For å fokusere på Xbox Series X/S stanset vi produksjon av alle Xbox One-konsoller ved utgangen av 2020, sa Xbox-produktsjef Cindy Walker i en uttalelse.

PlayStation 4 lever videre

Sony er ikke ferdig med PlayStation 4 riktig enda.
charnsitr, Shutterstock

Mens Microsoft legger fortiden bak seg, holder Sony fortsatt liv i den forrige konsollgenerasjonen. Den japanske spillgiganten bekreftet nylig at produksjon av PlayStation 4 fortsetter ut året – det til tross for at planen opprinnelig skal ha vært å sette stopp i fjor.

Kilder som har snakket med Bloomberg forteller at beslutningen kommer på grunn av den pågående PlayStation 5-mangelen. Angivelig ønsker Sony fortsatt å kunne tilby et rimeligere alternativ – som også er enklere å produsere – til sin nyeste konsoll.

En talsperson for Sony hevder på sin side at det aldri var planen å slutte med PlayStation 4 enda. Konsollen har solgt 116 millioner eksemplarer siden debuten i 2013, og målet nå er visstnok å lage ytterligere én million PlayStation 4-maskiner i løpet av 2022.

LES OGSÅ: 2021 var året da Microsoft lærte av sine feil »
LES OGSÅ: Sony har, på papiret, hatt et fantastisk år »

Siste fra forsiden