Xbox

Xbox slår ned på bruk av tredjepartsutstyr

Blokkerer ikke-autoriserte kontrollere og annet tilbehør.

Microsoft

Spillere som bruker tredjepartsutstyr for å spille Xbox kan snart bli nødt til å se etter andre alternativer. Som Windows Central oppdaget denne uken har Microsoft nemlig begynt å blokkere det selskapet kaller «ikke-autorisert tilbehør».

Via brukerstøttesiden for Xbox forklares det at spillere som kobler til ureglementerte tredjepartskontrollere eller annet utstyr vil bli møtt med feilkoden 0x82d60002. Deretter får de to uker til å bruke tilbehøret, før det blokkeres for godt.

I en uttalelse til Windows Central forklarer Microsoft at tredjepartsutstyr potensielt kan ødelegge for spillopplevelsen.

Enkelte tredjepartskontrollere er fortsatt lov, som disse fra PowerA.
Skjermdump: Xbox.com

– Tilbehør fra Microsoft og andre samarbeidspartnere som leverer lisensiert Xbox-tilbehør er designet og laget med kvalitetsstandarder for ytelse, sikkerhet og trygghet. Ikke-autorisert tilbehør kan ødelegge for spillopplevelsen på Xbox-konsoller (Xbox One, Xbox Series X/S).

Videre viser Microsoft til sin offisielle liste over tilbehør som er godkjent for bruk med Xbox-konsoller. Noen tredjepartsvarianter er tillatt, som for eksempel enkelte kontrollere fra PowerA, Thrustmaster og Scuf.

Dersom du får feilkoden nevnt over anbefaler Microsoft at du tar kontakt med butikken der du kjøpte tilbehøret, for å høre om du kan få tilbake pengene dine.

LES OGSÅ: Nintendo setter strenge regler for mindre spillturneringer »

Siste fra forsiden