Nintendo

Nintendo setter strenge regler for mindre spillturneringer

Spillere raser.

Nintendo

Nintendo er kjent for å sette knallharde krav for e-sport knyttet til sine spill. Nå har det japanske selskapet slått til igjen, med en haug med nye regler for mindre, såkalte «community»-turneringer.

Via sine nettsider ramser Nintendo opp en haug med retningslinjer for disse turneringene. Blant annet kan man kun ha 200 deltakere per dag, eller 300 hvis det holdes på nett.

Videre kan arrangørene ikke tjene penger på turneringen. Der det selges inngangspenger kan disse ikke koste mer enn 20 Euro per person. Pengene fra billettsalget kan kun brukes til å dekke kostnader, og får ikke inkluderes i premiepotten. Sistnevnte kan ikke være større enn 5000 Euro, snaut 60 000 kroner.

Med de nye retningslinjene får skoler og ungdomsklubber, som Nintendo anser som «organisasjoner», kun arrangere turneringer under visse forhold. For eksempel kan turneringene ikke være åpne for offentligheten og ikke mer enn to skoler eller klubber kan være med.

Det er heller ikke lov å selge mat eller drikke. Turneringer som overskrider noen disse grensene er nødt til å skaffe seg en lisens fra Nintendo, noe som slettes ikke er garantert for de som søker.

Både spillere og fans har flommet til på sosiale medier for å kritisere det de anser som et forsøk på å ødelegge for mindre e-sportturneringer.

– Å ja, det er den tiden av året hvor Nintendo husker på å ødelegge dagen til enhver Smash-spiller, skrev «Dabuz» som spiller Super Smash Bros. for Liquid.

Mange har også trukket frem regelen om at man må søke om å holde turneringer for veldedige formål som dårlig gjort av Nintendo.

– Takk gud for at Nintendo slår ned på innsamlingsaksjoner på skoler. Jeg var redd for at Saint Jude's Children's Hospital samlet inn FOR MYE PENGER, kommenterte «Bbatts», en annen Super Smash-spiller.

Reglene gjelder foreløpig kun i Japan og Europa. Spillere antar imidlertid at det også vil gjelde for Nord-Amerika og resten av verden etter hvert. Nintendo har foreløpig ikke kommentert reaksjonene fra miljøet.

LES OGSÅ: – Nintendos neste konsoll kommer i 2024 »

Siste fra forsiden