Nintendo Switch 2

– Nintendos neste konsoll kommer i 2024

Utviklere skal ha fått tilsendt utviklerkonsoller til Switch-oppfølgeren nylig.

Nintendo Switch Lite.
Nintendo

Nettavisene VGC og Eurogamer forteller at de har vært i kontakt med flere kilder som har innsikt i Nintendos planer for en ny konsoll. Ifølge dem skal enkelte utviklerstudio nylig ha fått tilsendt utviklerutgaver av konsollen.

VGC hevder at det er snakk om en ny konsoll, og det er dermed antageligvis ikke snakk om den beryktede Nintendo Switch Pro-konsollen som ble mye omtalt for noen år siden.

Planen skal være å lansere den nye maskinvaren i siste halvdel av 2024.

Vurderer LCD og skal ha spillkort

I tillegg til lanseringsvinduet sper kildene på med en håndfull detaljer om hva vi kan vente oss.

Som med Nintendo Switch skal det være mulig å bruke den nye konsollen håndholdt.

Nintendo ser på muligheten til å bruke en LCD-skjerm, og ikke en OLED-skjerm. Grunnen skal være for å sørge for at prisen ikke blir veldig høy. Førsøket på prisbarberingen sees i sammenheng med at spillstørrelser har vokst betraktelig og krever mer lagringsplass.

Konsollen skal benytte seg av fysiske spillkort, på samme måte som Nintendo Switch. Det er uklart om konsollen skal være bakoverkompatibel med spill fra Nintendo Switch. Enkelte tredjepartsutviklere skal ha uttrykt bekymring for at støtte for Switch-spill kan påvirke salget av spill til den nye konsollen.

VGCs reportasje kommer en måneds tid etter et løst rykte om at en «Switch 2-utviklerkonsoll har kommet til Spania». Ryktet stammet fra en person som virket å vite at spillet Metroid Dread var på vei, et år før den offisielle avdukingen.

Det er nå over seks år siden Nintendo Switch først kom på markedet. Konsollen har vært en stor suksess for selskapet – over 125 millioner konsoller har blitt solgt så langt. Dermed har spillmaskinen solgt mer enn PlayStation 4, og mer enn Game Boy og Game Boy Color sammenlagt.

LES OGSÅ: EU-kommisjonen tvinger Nintendo til å reparere trøblete Switch-kontrollere »

Siste fra forsiden