Roblox - PlayStation

Snart kan du spille Roblox på PlayStation

Kommer åtte år etter Xbox-utgaven.

Roblox Corporation

Roblox skal endelig ta turen til PlayStation. Plattformen – der man lager, deler og spiller ulike spillopplevelser – ankommer både PlayStation 4 og PlayStation 5 en gang neste måned, avslørte Roblox Corporation nylig.

Som selskapet forklarer er målet å nå ut til så mange spillere som overhodet mulig. Plattformen har nå rundt 65 millioner aktive brukere hver dag, og gjengen bak har tidligere sagt de ønsker å utvide til å kunne støtte en milliard spillere hver dag.

PlayStation-lanseringen kommer 17 år etter at Roblox opprinnelig ble tilgjengelig på PC. En Xbox One-versjon ble lansert i 2015, men det skulle altså gå ytterligere åtte år før Sony og PlayStation kom på banen.

En versjon for Meta Quest 2 og Meta Quest Pro kommer også senere denne måneden. Xbox-utgaven skal også utvides, med støtte for flere av PC-versjonens nyeste funksjoner.

Roblox har oppgjennom årene nytt stor popularitet, men plattformen er også ansett som svært kontroversiell. Blant annet har Roblox Corporation fått mye kritikk for mangelen på moderering av hva slags spill som er tilgjengelige, spesielt fordi brukere i stor grad er barn og unge.

LES OGSÅ: Baldur's Gate 3 kommer likevel til Xbox i år »

Siste fra forsiden