Roblox - krigen i Ukraina

Roblox fjerner spill basert på krigen i Ukraina

Ble spilt av flere titalls tusen før utvikleren tok affære.

Roblox Corporation

Utviklerne bak Roblox – en svært populær spillplattform blant barn og unge – rykket nylig ut for å fjerne to spill basert på den pågående krigen mellom Ukraina og Russland. Det melder BBC.

Det første av spillene – kalt War on Larkiv: Ukraine – ble spilt 90 000 ganger i løpet av de siste to ukene. Dette var satt i en oppdiktet by basert på virkelighetens Kharkiv, der flere tusen mennesker mistet livet som følge av Russlands invasjon av Ukraina i februar i år.

I spillet kunne man velge å være ukrainsk eller russisk soldat, og skyte så mange motspillere som mulig.

Battle for Ukraine – det andre spillet som ble fjernet – lot spillere oppleve gjenskapinger av Russlands bombardering av ukrainske byer.

Spillene ble rapportert inn til Roblox Corporation av BBC, og innen fire timer var begge fjernet. I en uttalelse forklarer utvikleren at spillene brøt med retningslinjene for hva som kan skildres av hendelser fra virkeligheten.

– Vi har strenge regler som bestemmer hva som kan gjengis av hendelser fra den virkelige verden. Begge opplevelsene det gjelder er nå fjernet fordi de brøt med våre regler, etter en vurdering fra vårt modereringsteam.

Samtidig skriver BBC at Roblox-spill som skildrer andre kriger, som konflikter i Midtøsten, fortsatt ligger fritt tilgjengelig på plattformen. At utvikleren selv ikke plukker opp og fjerner denne typen spill er problematisk, mener Stephanie Hare, som forsker på teknologi og etikk.

– Modellen er ødelagt. Man kan argumentere for at selskapet har rett til å tjene på innhold som er støtende for noen, men disse spillene var klare brudd på utviklerens egne regler for hva som er sømmelig, så hvorfor ble de ikke plukket opp før en reporter fant dem? sa Hare til BBC.

LES OGSÅ: Roblox saksøker spiller »

Siste fra forsiden