Roblox

Roblox saksøker spiller

Hevder YouTuber «Ruben Sim» oppfordrer andre til å ødelegge spillopplevelsen.

Roblox Corporation

Roblox-skaper Roblox Corporation har gått rettens vei for å sette en stopper for bråkmakeren Benjamin Robert Simon. Utvikleren hevder at Simon, også kjent som «Ruben Sim» på YouTube, ødelegger spillopplevelsen og at han oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Ifølge sakspapirene (via Polygon) har Simon vært utestengt fra Roblox i lang tid. Den opprinnelige utestengelsen skal han ha fått for å ha trakassert andre spillere, vært rasistisk og homofobisk og for å ha lagt ut bilder av Hitler.

Likevel fortsetter han å spille, enten gjennom hacking eller ved å bruke kontoer opprettet av andre spillere. Det skriver Roblox' advokater.

Utbruddene fra Simon skal ha toppet seg i oktober, da han angivelig skal ha sendt inn trusler mot Roblox Developers-messa i San Francisco. Både han og andre medlemmer av det sakspapirene omtaler som en cyberbande skal ha diskutert skytinger og lagt ut advarsler om å holde seg borte fra messa på Twitter.

Det endte med at messa måtte stenges ned slik at politi og private etterforskere kunne gjennomsøke lokalene. Ifølge Roblox kostet det selskapet nesten en halv million kroner å utføre nødvendige sikkerhetssjekker.

Roblox anklager nå Simon for blant annet kontraktsbrudd, bedrageri og målrettet trakassering mot både spillere og ansatte. Selskapet ber om minst 13 millioner kroner i erstatning.

LES OGSÅ: PlayStation saksøkes for kjønnsdiskriminering »

Siste fra forsiden