Pentagon-lekkasje - Ukraina-krigen - Discord

Microsoft: – Russisk etterretning prøver å infiltrere og bruke spillsamfunn

Microsofts sikkerhetseksperter skal ha sett forsøk på å bruke spillsamfunn som Discord til å spre informasjon.

Microsoft-topp Brad Smith hevder at russisk etteretning prøver infiltrere og bruke spillsamfunn. Bildet er tatt under intervjuet under World Economy Summit 2023.
World Economy Summit,

I et intervju på scenen under World Economy Summit forteller Microsoft-sjef Brad Smith at selskapet har informasjon om at russisk etterretning og militære grupper prøver å bruke spillsamfunn for å spre informasjon. Det melder blant annet Gamesindustry.biz.

Brad Smith er toppsjef i Microsoft. Bildet er fra en annen anledning.
Web Summit, CC BY 20

Utalelsen kommer i forbindelse med Pentagon-lekkasjonen som har vært i media sist uke, der en ung mann i 20-årene skal ha lekket tilsynelatende graderte dokumenter via en Minecraft-fokusert server på spillsamfunnstjenesten Discord.

Lekkasjen inneholdt flere sensitive detaljer om krigen, blant annet informasjon om bistand til ukrainske styrker, rapporter om Kina og rapporter om Israels etterretningstjeneste.

I lys av dette Smith ble spurt om han bekymrer seg for lekkasjer og sikkerhetstrusler i innenfor spill siden Microsoft satser på spillsegmentet, blant annet med det planlagte storoppkjøpet av Activision Blizzard.

LES OGSÅ: Russisk sikkerhetspoliti latterliggjøres for å ha blandet SIM-kort med The Sims »

– Vil bruke spillsamfunn til spredning

Først påpeker Smith at spill i seg selv ikke er farepotensialet her. Det å spille, utgjør ingen trussel. Men han er klar på at det er nettsamfunnene som etablerer seg rundt spillene som har blitt et mål for russisk etterretning.

– De siste månedene har våre eksperter på digitale trusler oppdaget forsøk fra russerne om å komme seg inn i spillsamfunn, og vi har diskutert dette med myndigheter. Det er The Wagner Group [en russisk paramilitær organisasjon, red.anm], det er russisk etterretning, og de bruker dette som et sted for å spre informasjon, sier Smith fra scenen.

Discord er blant de største nettsamfunnstjenestene for spillinteresserte.
Discord

Smith peker på at det skjer i flere spillsamfunn. Microsoft-sjefen er likevel tydelig på at han ikke ser på hvor dokumentene ble delt som det største problemet her, og hevder at grupper som dette kommer til å publisere informasjon i andre fora uansett.

– Det er tilfeldigvis slik at spillsamfunn er et bra sted for å få spredd informasjon, og til slutt ender det opp hos journalister, hevder Smith.

Torsdag kveld fortalte FBI at de har arrestert en mistenkt i lekkasjesaken. Den mistenkte skal være en 21 år gammel mann som jobber med etterretning i Nasjonalgarden, melder NRK.

Minecraft-kanalen det er snakk om skal bestå av om lag to dusin spillere, som alle har en forkjærlighet for våpen, militærutstyr og gud, melder The Washington Post. Det er lederen av gruppa, kjent som «OG» som hevdet at han satt på graderte hemmeligheter, og som skal ha begynt å dele disse da de andre medlemmene uttrykte tvil.

LES OGSÅ: Ukraina ber Microsoft, Sony og Valve om å stanse salget av Atomic Heart »

Siste fra forsiden