Krigen i Ukraina - The Sims

Russisk sikkerhetspoliti latterliggjøres for å ha blandet SIM-kort med The Sims

La ut merkelig bilde etter razzia mot det som visstnok skal være ukrainske nynazister.

News Russia/YouTube

Den russiske sikkerhetstjenesten Federal Security Service (FSB) gjennomførte mandag en razzia mot det president Vladimir Putin hevder var ukrainske nynazister. Disse skal angivelig ha planlagt et attentat mot en russisk journalist.

Senere la FSB stolt ut bilder av hva de hadde fått tak på, men spesielt ett av bildene har fått mange til å klø seg i hodet.

Forvirret SIM-kort med The Sims?

Bildene (lagt ut på Twitter av BBCs Francis Scarr) viser forskjellig «bevismateriale» som FSB angivelig beslagla hos den ukrainske gruppen. Her ser vi blant annet en t-skjorte med hakekors, bilder av Adolf Hitler, falske pass og … tre tilleggspakker til The Sims 3.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Akkurat hva FSB mener de påståtte terroristene skulle bruke EA-spillet til i attentatforsøket er ikke klart. Eliot Higgins, sjefen for Bellingcat – et nettsted som driver undersøkende journalistikk – spekulerer imidlertid i at bevisene er plantet, og at FSB-offiseren som hadde ansvaret for jobben rett og slett forvirret SIM-kort for telefoner med spillet The Sims 3.

Flere stusser også over videoen der FSB-styrkene tar seg inn i leiligheten. Idet de banker på døren blir den nemlig umiddelbart lukket opp, som om noen sto og ventet på signal på den andre siden.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Som Aftenposten melder har ukrainske myndigheter avvist Russlands påstand om at de har planlagt å drepe russiske journalister. Etterretningstjenesten SBU mener det hele, inkludert razziaen, er oppspinn fra russernes side.

LES OGSÅ: Spillutviklere samler inn penger i støtte for Ukraina »

Siste fra forsiden