Atomic Heart

Atomic Heart-komponist Mick Gordon gir lønna til Ukraina-hjelp

Kommer etter kritikk mot spillets russiske utvikler.

Focus Entertainment

Den anerkjente komponisten Mick Gordon – kjent for spill som Doom og Wolfenstein II – har denne uken kunngjort at alle pengene han får for sitt arbeid med Atomic Heart vil gå til hjelpearbeid i Ukraina.

Kunngjøringen kommer i kjølvannet av rykter og kritikk rundt spillets russiske utvikler, Mundfish.

I Atomic Heart kjemper spillere mot ondsinnede roboter.
Focus Entertainment

Via Twitter påpeker Gordon at han er glad for å ha samarbeidet med studioet og at han gleder seg til spillets lansering neste uke. Han følte imidlertid at det var viktig å ta et standpunkt, og samtidig hjelpe de mange menneskene som er rammet av Russlands invasjon av Ukraina.

– Jeg er stolt over å kunne gi mitt honorar fra spillet til det australske Røde Kors sitt hjelpearbeid i Ukraina, og gi støtte til de i Ukraina som på heroisk vis forsvarer sitt land mot angrep. Jeg mener det er viktig å støtte organisasjoner som jobber for fred, å stå opp for det som er riktig og å hjelpe folk som trenger det, spesielt i nødstid.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Mens Mundfish har hovedkvarter på Kypros er utvikleren russisk. På grunn av dette har mange lurt på om kjøp av spillet på noen måte vil gi økonomisk støtte til russiske myndigheter. Som svar tok studioet til Twitter for å meddele at det støtter fred og ikke ønsker å kommentere verken politikk eller religion.

Uttalelsen ble av mange kritisert for å ikke spesifikt nevne krigen i Ukraina eller hvorvidt utviklingsarbeidet har fått økonomisk støtte fra russiske myndigheter. Andre har påpekt at det ikke alltid går så bra med russiske aktører som stiller seg kritiske til Putin, og at Mundfish trolig ønsker å unngå represalier.

En ny runde med dramatikk dukket så opp en uke senere, etter anklager om at Mundfish samler inn data for russiske myndigheter. Til Gamesradar sa utvikleren imidlertid at dette ikke stemmer, og at varsler om dette i Mundfish sin nettbutikk er utdaterte.

Atomic Heart lanseres 21. februar, på PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S.

LES OGSÅ: Advance Wars 1+2 ble utsatt på grunn av Ukraina-krigen – nå er oppussingspakken klar for lansering »

Siste fra forsiden