GoldenEye 007

Nye GoldenEye 007 angivelig satt på vent på grunn av krigen i Ukraina

Rykter om en slags nyversjon av det klassiske Nintendo 64-spillet GoldenEye 007 bygget seg gradvis opp mot det mange forventet ville bli en offisiell kunngjøring under årets E3-sirkus. Sånn ble det imidlertid ikke, og ifølge nye rykter er hele greia satt på vent.

På Twitter hevdet VentureBeat-journalist og bransjekjenner Jeff Grubb nylig at GoldenEye er i «limbo». Med andre ord mener han at spillets fremtid er usikker, og årsaken skal være den pågående krigen i Ukraina.

Påstanden fikk støtte fra Eurogamer, som også har hørt det samme fra sine kilder. Akkurat hvordan GoldenEye-planene påvirkes av krigen kom imidlertid ikke frem, og Microsoft har enda ikke uttalt seg om spillet.

I begynnelsen av juni dukket en Achievement-liste for GoldenEye 007 opp på Xbox' nettsider. Spillet skal ifølge ryktene være nærmest ferdigstilt, men selve lanseringen ser altså ut til å ha blitt en komplisert sak.

Dersom det noen gang blir noe av vil det markere slutten på en lang og turbulent reise for nye GoldenEye 007. På midten av 2000-tallet jobbet Rare med en oppusset versjon av spillet for Xbox 360. På grunn av rettighetstrøbbel fikk prosjektet riktignok aldri se dagens lys, før det plutselig dukket opp i en lekket utgave i fjor.

LES OGSÅ: Square Enix har utsatt Forspoken igjen – denne gangen til 2023 »

Siste fra forsiden