Goldeneye 007

Goldeneye kommer til Switch og Xbox på fredag

Får nettbasert flerspiller kun på Nintendo Switch.

Goldeneye 007.
Rare

I et innlegg på Xbox Wire forteller Microsoft og Rare at en smått modernisert versjon av skytespillklassikeren Goldeneye 007 slippes førstkommende fredag, 27. januar.

Det var i fjor vi først fikk vite at spillet var på vei til moderne plattformer.

Kun nettspilling på Switch

Spillet kommer til Xbox og Nintendo Switch, i to litt ulike versjoner – og som vi skrev om i fjor er det noen snodige valg som er tatt her.

Trailer for Nintendo Switch-versjonen av Goldeneye.

Som en del av annonseringen har de involverte sluppet to nye trailere, en for hver plattform. De ser du til høyre.

Nintendo Switch-versjonen slippes som en del av abonnementstjenesten Nintendo Switch Online + Expansion Pack. Tjenesten gir brukerne tilgang til et bibliotek av eldre spill, og Goldeneye kan dermed ikke kjøpes utenfor tjenesten.

Switch-versjonen er den eneste med nettspilling for opp til fire spillere, og er i bunn og grunn ellers det samme spillet som da det ble sluppet på Nintendo 64 i 1997.

LES OGSÅ: Microsoft har ingen planer om å legge til nettbasert flerspiller i Goldeneye »

Trailer for Xbox-versjonen av Goldeneye.

Xbox-versjonen støtter derimot 4K-oppløsning og bredskjermsformat, og har alternave kontroller.

Som alt annet på Xbox får man også «achivements» man kan sanke. På Xbox slippes spillet som en del av Game Pass, og lempes også inn som et gratis tillegg til dem som eier samlepakken Rare Replay. Her kan man kun spille flerspiller lokalt på én skjerm.

Lanseringen markerer slutten på årevis med rykter om en oppussing eller nyversjon av Goldeneye. Det var lenge kjent at Rare og Microsoft for lenge siden snuste på å gi Goldeneye et nytt liv, men at rettighetsproblemer sto i veien for planene. Faktisk lekket en spillbar versjon av Goldeneye som etter alt å dømme var ment for Xbox 360 på nett for et par år siden.

Siste fra forsiden