Goldeneye - Rare

Rare pusset opp GoldenEye, men prosjektet ble lagt på is – nå har en lang video av spillet lekket

Etter alt å dømme var oppussingsjobben så å si ferdig.

Det er en god stund siden vi først fikk vite at Rare hadde jobbet med en oppusset versjon av det velkjente Nintendo 64-spillet GoldenEye 007. Hvis alt hadde gått på skinner, hadde spillet antageligvis blitt sluppet på Xbox Live Arcade under Xbox 360-æraen, men prosjektet ble lagt på is på grunn av rettighetstrøbbel.

I årene etter har vi fått små drypp i form av videosnutter og bilder fra denne oppussede versjonen av GoldenEye.

Nå har vi likevel fått se mye mer enn tidligere. En YouTube-bruker kalt «Graslu00» har lagt ut en over to timer lang video av den oppussede versjonen, og etter videoen å dømme hadde spillet så og si fullført internt. Både velkjente oppdrag og flerspillerkart, der to spillere kjemper mot hverandre på en delt skjerm, blir vist frem.

Du kan se videoen øverst.

Sier spillet skal lekke i år

I emnebeskrivelsen på videoen forteller «Graslu00» at de ikke kan publisere koden til det uferdige spillet selv, men at de har blitt fortalt at noen planlegger å laste det opp i løpet av 2021. Selvfølgelig er ikke dette lovlig, noe YouTube-brukeren hinter om når de sier at de ikke tør ta risken selv.

Her er et eksempel på flerspiller i Complex-kartet.
Skjermbilde av YouTube-videoen

Fra tidligere videoer har vi sett at prosjektet hadde noen nyvinninger også. En av de nye funksjonalitetene var muligheten til å skifte mellom den gamle Nintendo 64-varianten og den oppussede Xbox 360-varianten med et enkelt knappetrykk – noe vi har sett flere «remaster»-spill gjøre siden. Grafiske forbedringer, med høyere oppløsning, nye bakgrunner og en bildefrekvens låst til 60 bilder i sekundet var også blant de kjente tilleggene.

Tre nye flerspillerkart er bakt inn i prosjektet. I tillegg ville utviklerne bøte på den ujevne balansen: en avkrysningsboks skulle gjøre at alle spillfigurene hadde samme høyde, slik at ingen av dem hadde en fordel av å være lav og vanskeligere å treffe. Dermed kunne de som irriterte seg over idiotkompisen som valgte Oddjob i flerspillerkamper ha fått én ting mindre å klage på.

Selv om denne versjonen ble skrotet, kom det en nyversjon som var bygget fra grunn av til Nintendo Wii i 2010. Året etter ble den også sluppet på Xbox 360 og PlayStation 3 med noen endringer. Denne ble utviklet av Eurocom og utgitt av Activision.

Fansen har heller ikke ligget på latsiden, og har selv prøvd å pusse opp spillet:
GoldenEye 007 har gjenoppstått på PC med kraftig oppdatert grafikk »

Siste fra forsiden