Rare ville pusse opp GoldenEye 007 til Xbox 360, men prosjektet fikk ikke leve

Nå har det dukket opp en video av oppussingsprosjektet.

For om lag åtte år siden gikk det et rykte om at Microsoft planla å slippe en oppusset variant av Nintendo 64-spillet GoldenEye 007 til Xbox 360. Den gang fortalte Microsoft at de gjerne skulle ha sluppet spillet på Xbox Live Arcade, som den digitale butikktjenesten til Xbox 360 het den gang, men at rettighetene ikke åpnet for det. Selv om Rare hadde blitt kjøpt av Microsoft, forble GoldenEye 007-rettighetene hos Nintendo.

Nå har det dukket opp video av at Rare i det minste jobbet med en versjon til konsollen internt på et eller annet tidspunkt, og at de hadde kommet ganske langt også. Som du kan se i de 30 minuttene med video ovenfor var mye av arbeidet allerede gjort.

Bytte mellom gammel og ny

En av de nye funksjonalitetene vi kan spore i videoen er muligheten til å skifte mellom den gamle Nintendo 64-varianten og den oppussede Xbox 360-varianten med et enkelt knappetrykk – akkurat slik mange av dagens «remaster»-spill gjør. Vi kan også se grafiske forbedringer – høyere oppløsning, nye bakgrunner og en bildefrekvens som er låst til 60 bilder i sekundet er blant nyvinningene.

Mot slutten av videoen ser vi også at det hadde blitt lagt inn tre nye flerspillerkart, samt en avkrysningsboks som gjør at alle spillfigurene har samme høyde, og derfor blir like vanskelig å treffe som resten av utvalget. Dermed kunne de som irriterte seg over idioten som alltid valgte den irriterende puslingen Oddjob i flerspillerkamper få én ting mindre å klage på.

Antageligvis ble det aldri noe av denne versjonen på grunn av at rettighetene til spillet fremdeles ligger hos Nintendo.

Det kom likevel en nyversjon som var bygget opp fra grunn av til Nintendo Wii i 2010, og året etter på Xbox 360 og PlayStation 3 med noen endringer. Nyversjonen ble utviklet av Eurocom og utgitt av Activision.

Nylig fortalte vi om en annen, fan-skapt, nyversjon av spillet:
Klassikeren GoldenEye 007 har gjenoppstått på PC med kraftig oppdatert grafikk »

Ny. Gammel.
Man kunne skifte mellom å se gammel og ny. (Bilde: Skjermdump, Rare Thief)

Siste fra forsiden