GoldenEye

Den kansellerte GoldenEye-oppussingen har funnet veien ut på nett

Kan lastes ned og spilles på PC.

Graslu00/YouTube

Det var for noen dager siden at vi skrev om det kansellerte oppussingsprosjektet for klassiske GoldenEye 007, som hadde dukket opp i en ny video. Siden klippet av spillet ble lekket i helgen har ting gått i rasende fart blant diverse ildsjeler på nett, og nå har hele spillet funnet veien ut i det fri.

Slik ser GoldenEye-oppussingen ut. (Video: Graslu00)

Som Ars Technica meldte først er nyversjonen, som går under navnet GoldenEye 007 Xbox Live Arcade, fritt tilgjengelig for nedlasting på nett. Gamer.no vil ikke lenke direkte til filene, men for de som er interesserte – og som har Xbox 360-emulatoren Xenia lett tilgjengelig – bør et raskt søk være nok til å lete dem frem.

GoldenEye 007 Xbox Live Arcade gir en grafisk overhaling til den nå 20 år gamle originalen og jekker opp bildefrekvensen fra grøt til 60 bilder i sekundet. Spillere kan også bytte mellom ny og klassisk grafikk når som helst.

Skrotet etter rettighetstrøbbel

At Rare og Microsoft en gang puslet med en GoldenEye-oppussing har vært kjent i lengre tid. Etter planen skulle nok spillet kommet ut i løpet av Xbox 360-æraen, men arbeidet ble skrinlagt som følge av trøbbel med rettigheter.

Akkurat det problemet har neppe forduftet siden den gang, og det spørs hvor fornøyd James Bond-eier MGM – eller Rare for den saks skyld – blir over at spillet nå er tilgjengelig for nedlasting.

LES OGSÅ: Slik pusser de opp Mass Effect-trilogien – se forskjellen »

Siste fra forsiden