Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

Advance Wars 1+2 ble utsatt på grunn av Ukraina-krigen – nå er oppussingspakken klar for lansering

Kommer til Switch i april.

Oppussingsprosjektet Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp har omsider fått ny lanseringsdato. Samlepakken med strategiseriens to første spill kommer nå til Switch den 21. april.

Advance Wars 1+2 ble opprinnelig avduket under E3 2021. Lansering var ventet tidlig året etter, men da Russland invaderte Ukraina valgte Nintendo å sette pakken på vent.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp.
Nintendo

– På grunn av nylige hendelser i verden har vi tatt den beslutning å utsette Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp, skrev selskapet på Twitter den gang.

Mens Nintendo heller ikke nå spesifikt nevner Ukraina-krigen, har teorien blant fans vært at selskapet landet på utsettelse på grunn av handlingen i spillet. Historien i Advance Wars begynner nemlig nettopp med at nasjonen Blue Moon invaderer nabolandet Orange Star.

Advance Wars kom først til vår del av verden på Gameboy Advance i 2002. Oppfølgeren Advance Wars 2: Black Hole Rising kom ut i 2003, og fortsatte historien som ble påbegynt i det første spillet.

I bunn og grunn er Wars-serien en slags søsterserie til Fire Emblem, med mange likhetstrekk. Men mens Fire Emblem fokuserer mer på å fortelle en fantasy-fortelling og har sterke rollespillelementer, fokuserer Wars-spillene på en mer lettbeint og tilgjengelig stil.

LES OGSÅ: Phoenix Wright-skaperens unike mordmysterium får nytt liv på Switch i sommer »

Siste fra forsiden