Stalker 2 - Ukraina

Stalker 2-utviklingen fortsetter midt oppi krig og elendighet i Ukraina

GSC viste nytt klipp fra spillet, som er utsatt til 2023.

Da Russland invaderte Ukraina i slutten av februar ble hverdagen snudd opp ned for millioner av mennesker. Det gjaldt også for Stalker 2-utvikler GSC Game World, som har hovedkontor i Kiyv.

I løpet av de siste månedene har flere av utviklerens medlemmer måttet flykte fra hjemmene sine. Som du kan se i videodagboken over har noen har tatt opp våpen i krigen, mens andre har kastet seg inn i frivillig hjelpearbeid. Samtidig fortsetter arbeidet med Stalker 2: Heart of Chornobyl, i alt fra hjemmelagde bomberom til overfylte korridorer.

Se åpningssekvensen fra Stalker 2: Hearts of Chornobyl.
GSC

– Det er ikke enkelt å designe voldelige oppdrag når det er en krig utenfor vinduet ditt, forteller Dariia Tsepkova i videoen.

Det var under Xbox Games Showcase Extended at GSC delte et innsyn i sin nye tilværelse. Der slapp teamet også et nytt glimt av sitt kommende skytespill, som du kan se til høyre i artikkelen.

Klippet er tatt fra åpningssekvensen i Stalker 2. Her ser vi en lastebil på vei inn i en kaosstorm, mens radioen snakker om hvorvidt man vil huskes som feiginger eller som de som våget å stake ut en ny kurs for menneskeheten.

Helt til slutt bekreftet traileren også at GSC nå sikter på lansering i 2023. Spillet skulle etter planen ut i år, men da krigen begynte måtte datoen naturlig nok flyttes.

Her finner du alle nyhetene fra årets E3 »

Siste fra forsiden