Krigen i Ukraina

Spillutviklere samler inn penger i støtte for Ukraina

Studioene bak Cyberpunk 2077, Dying Light og This War of Mine blant flere som fordømmer russisk invasjon.

Illustrasjonsbilde hentet fra This War of Mine: The Little Ones.
11 Bit Studios

Hundrevis av menneskeliv har gått tapt og flere tusen er på rømmen siden russiske styrker invaderte Ukraina for en drøy uke siden. Kampene fortsetter og nå har store deler av spillbransjen gått sammen om samle inn og donere penger til det krigsherjede landet.

Polske 11 Bit Studios var en av de første på banen, med løfte om å donere hundre prosent av inntektene fra salg av antikrigsspillet This War of Mine til Help Ukraine Fund og Røde Kors i Polen. Like etter kunngjorde nettbutikken GOG.com at den også ville gi sin andel av spillsalget til samme formål.

11 Bit har siden fått selskap av en rekke andre utviklere, inkludert CD Projekt RED og Techland. Skaperne av henholdsvis Cyberpunk 2077 og Dying Light-serien har begge donert rundt to millioner kroner til Polska Akcja Humanitarna, som tilbyr humanitær hjelp til de som er påvirket av konflikten.

– Vi kan ikke være likegyldige i møte med denne typen urettferdighet, og vi ber alle om å bli med og hjelpe til på enhver måte de kan. Sammen kan vi utgjøre en stor forskjell, skriver CD Projekt på Twitter.

Videre har Wargaming, kjent for blant annet World of Tanks, sparket en av sine kreative regissører. Ifølge PC Gamer hadde Sergey Burkatovskiy offentlig gitt sin støtte til den russiske invasjonen – som var lite populært, ikke minst fordi Wargaming har kontorer i den ukrainske hovedstaden Kyiv. Utvikleren har siden donert nesten 9 millioner kroner til Røde Kors i Ukraina.

Itch.io er også i ferd med å snekre sammen en ny spillpakke, hvis salgsinntekter skal gå til International Medical Corps og Voices of Children i Ukraina. Nettbutikken har tidligere samlet inn store summer for veldedighet, med både Bundle for Palestinian Aid og Bundle for Racial Justice and Equality.

LES OGSÅ: Counter-Strike: GO-liga bannlyser russiske lag på grunn av krigen i Ukraina »

Siste fra forsiden