BLAST Premier og russiske lag

Counter-Strike-liga bannlyser russiske lag på grunn av krigen i Ukraina

Stopper også stor kvalifisering.

NaVi hever trofeeet etter å ha vunnet Blast Finals i 2021. Laget består av både russiske og ukrainske spillere, og er ikke utestengt.
BLAST Premier

I en melding på Twitter forteller arrangørene av Counter-Strike: GO-ligaen BLAST Premier at de stenger ute russiske lag fra ligaer og turneringer. Grunnen er den pågående russiske invasjonen av Ukraina.

Forbudet kan ramme lag som Virtus Pro, Gambit Esports, forZe og Spirit selv om BLAST selv ikke har lagt ut noen liste over lagene de bannlyser.

HLTV.org melder likevel at forbudet ikke gjelder Natus Vincere (NaVi), siden organisasjonen sogner til Ukraina. NaVi består av både ukrainske og russiske spillere.

I tillegg avlyses WePlay CIS Masters: Spring 2022 som skulle fungere som en kvalifiseringsturnering for den kommende turneringen BLAST Premier: Spring Showdown 2022. CIS-regionen omfatter både Ukraina og Russland, men også Hviterussland, Armenia, Georgia, Ksakhstan Kirgisistan, Usbekistan, Moldova og Tadsjikistan.

– Vi beklager til fansen og spillerne fra CIS-regionen for denne avgjørelsen, men vi føler ikke at det passer seg at arrangementet går som planlagt på dette tidspunktet, står det i uttalelsen til BLAST.

Bannlysningen følger i kjølvannet av at flere sportslige og kulturelle organisasjoner tar grep etter at Russland valgte å invadere Ukraina torsdag 24. februar. Både FIFA og UEFA fortalte mandag at det russiske landslaget og fotballag fra Russland ikke er velkomne i internasjonale turneringer, mens Eurovision Song Contest valgte å stenge Russland ute fra konkurransen over helgen.

LES OGSÅ: The Gathering arrangeres på nett i år også

Siste fra forsiden