The Gathering 2022

The Gathering arrangeres på nett i år også

Omikron ødela planene om å vende tilbake til Vikingskipet.

CC BY 4-0 Nicolai Solbakk Willumsen

The Gathering skal nok en gang avholdes digitalt, takket være stor smittefare knyttet til covid-19-varianten Omikron. Det melder arrangør Kandu i en pressemelding fredag.

Ifølge kommunikasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik var planen opprinnelig å samles i Vikingskipet på Hamar. Etter en grundig sikkerhetsvurdering kom teamet imidlertid frem til at dette ikke ville være forsvarlig.

– Etter dialog med helsemyndighetene og med bakgrunn i egne risikovurderinger knyttet til Omikron-varianten, konkluderte vi med at et digitalt arrangement var det eneste rette å gjennomføre. Sikkerheten til deltakere og frivillige vil alltid være viktigst, sa Valvik.

Dermed blir det digitalt treff for tredje år på rad for The Gathering. Valvik lover imidlertid å stelle i stand god stemning for alle deltakere.

– The Gathering har alltid vært et naturlig samlingspunkt for kreative mennesker med en felles interesse for digital kultur. Selv om Vikingskipet er vår foretrukne påskehytte har vi de siste to årene lykkes med å overføre «TG-stemningen» og arrangementets verdier digitalt. Vi gleder oss derfor stort til og nok en gang samle tusenvis av mennesker til det som blir påskens største digitale samling.

Detaljer om hvordan The Gathering vil utarte seg denne gang er enda ikke spikret, og mer informasjon vil deles etter hvert.

Siste fra forsiden