The Gathering

182 000 kroner skal deles ut på The Gathering i påsken

Ungdommens største datafest går av stabelen i Vikingskipet på Hamar onsdag.

Det blir igjen blod, svette og tårer fra scenen i Vikingskipet.
Vegard Grindstuen/The Gathering

I disse dager skal over 6000 datainteresserte slippes løs i det som omtales som Norges største dataparty. Det er den tjuesyvende gangen KANDU organiserer The Gathering, og i år som i fjor så stiller arrangørene med store premiesummer i spill som blant annet League of Legends, Counter-Strike og FIFA.

LES OGSÅ: FaZe og norske «rain» dominerte i Miami

Premiepengene er jevnt fordelt mellom alle spillene, som skal tilsvare 3000 kr førstepremien, 2000 kr til andreplassen, og 1000 kr til tredjeplassen per hode. Det gir tilsammen en sum på 182 000 kr som skal utdeles til bredden av norsk dataungdom. For det er nemlig bredden som er aller viktigst for et dataparty som The Gathering er.

E-sport for alle

Over 6000 dataungdom skal tilbringe påska sammen i Vikingskipet på Hamar.
Jens Erik Vaaler/Gamer.no

Kommunikasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik legger ikke skjul på at det har vært et av The Gathering sine satsingsområder de siste årene.

– Tidligere år så har vi hatt store lag og enkeltstjerner til å komme til Hamar i påska, men det vi så var at de største ble flydd inn, vant de største titlene, og dro igjen. Det førte til at bredden, og ungdommen som feirer påska si her hos oss, ikke engang turte å melde seg på turneringene, og dermed mistet vi kjernen av de vi lager dette for. Derfor har det vært en viktig strategi for oss de senere årene å være en arena for breddeidretten i norsk e-sport, der også dem som driver med dette på hobbybasis får muligheten til å delta med gode sjanser.

Valvik er ikke i tvil om at vi kommer til å se mye mer av norsk e-sport fremover, og har allerede merket utvikling fra tidligere år.

LES OGSÅ: Slik var første uke i Eserien

Statsråden på plass

Kultur- og likestillingsministeren er på plass.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I år som i fjor så vil Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande være tilstede en av dagene for å snakke med ungdommen. Statsråden har invitert et representativt utvalgt av deltagerne på The Gathering til innspillsmøte. Her ønskes det å høre spillernes egne erfaringer og innspill til hvordan regjeringen kan løfte dataspillkulturen de neste årene.

Siste fra forsiden