The Gathering 2020 avlyst

The Gathering er avlyst

Koronaviruset stikker kjepper i hjulene for årets dataparty.

Bilde fra The Gathering 2014.
Eirik Jeppesen, The Gathering

KANDU melder onsdag formiddag at årets The Gathering er avlyst. Avlysningen skyldes frykt for spredning av koronaviruset.

Arrangementet skulle opprinnelig skje i påsken, mellom 8. og 12. april. Nå legges det i stedet til rette for en Internett-feiring i det samme tidsrommet, men detaljene for hvordan dette fungerer er ikke klare ennå. Mer informasjon om den digitale festivalen vil komme på deres nettsider.

– The Gathering skal være et arrangement som er trygt for våre deltakere, gjester, leverandører, partnere, besøkende og 400 frivillige. Deres helse og sikkerhet vil alltid komme først. Derfor har vi nå valgt å avlyse The Gathering 2020, sier kommunikasjonsansvarlig i The Gathering, Simon Eriksen Valvik i en pressemelding.

Avlysningen kommer ikke lenge etter at Folkehelseinstituttet anbefaler å avlyse eller utsette arrangementer med mer enn 500 deltakere. The Gathering samler hvert år over 6000 spillere.

– Vil ikke kompromisse på sikkerhet og helse

The Gathering forteller til Gamer.no at de har hatt samtaler med både Folkehelseinstituttet og kommunelegen i Hamar om situasjonen siden slutten av februar, og at de hele veien har fulgt rådene fra dem. Dagen etter at det første tilfellet av koronaviruset ble påvist i Norge 26. februar etablerte de en tverrfaglig arbeidsgruppe som rapporterte fortløpende til arrangementsledelsen. En krisestab ble så satt inn 28. februar har siden da fulgt situasjonen tett.

– Vi vet at det er mange som blir lei seg. Vi er en stor familie, med nære, tette bånd. Våre 400 frivillige har stått på i ett år for å forberede fem uforglemmelige dager på Norges feteste påskehytte. Likevel kompromisser vi ikke på sikkerheten og helsen til våre deltakere og frivillige, og selv om det er sårt velger vi nå å avlyse The Gathering 2020 for å bidra til den nasjonale dugnaden for å begrense smittespredning, sier Eriksen Valvik.

Informasjon om refundering av billetter kommer senere.

VG melder at det så langt er 440 koronasmittede i Norge. For mer informasjon om koronaviruset, covid-19 og SARS-CoV-2, sjekk Folkehelseinstituttets nettsider.

Norges mest kjente LAN-fest

The Gathering fikk sin oppstart i påsken 1992 i Skedsmohallen. Etter noen omstreifende år endte arrangementet opp i Vikingskipet i Hamar i 1996, og har siden den gang holdt stand der med flere tusen deltakere som rigger seg opp til spilling og mingling.

Avlysningen i år gjør at dette er den første året siden oppstarten i 1992 at LAN-partyet ikke avholdes.

Siste fra forsiden