The Gathering 2024 avlyst

The Gathering er avlyst

The Gathering

Årets The Gathering avlyses. Det melder blant annet VG.

Organisasjonen KANDU, som står bak det store datatreffet, peker på at avlysningen skyldes endringer i frivillighets-Norge og i deltakelsen etter koronapandemien. Nå vil de se på hvilke endringer som må til før neste års arrangement.

– Det er ikke slutt for The Gathering, men årets arrangement er avlyst etter en samlet vurdering fra styret og arrangementsledelsen, forteller Trine Haanæs som sitter i ledergruppen til VG.

Hamar Arbeiderblad, som var først ute med nyheten, meldte opprinnelig at The Gathering som konsept var lagt død for godt, men det viste seg å være feil.

Etter en avlysning i 2020 på grunn av koronapandemien, og to nettarrangement i 2021 og 2022, ble datatreffet avholdt fysisk igjen i 2023. Da ble det meldt om nesten en halvering av deltakere sammenlignet med tall fra før pandemien – fra 5000 til 3000.

Nå ryker arrangementet altså på sin andre avlysning, mens arrangørene og de frivillige lader opp til et nytt treff i 2025.

The Gathering fikk sin oppstart i påsken 1992 i Skedsmohallen. Etter noen omstreifende år endte arrangementet opp i Vikingskipet i Hamar i 1996, og har siden den gang holdt stand der med flere tusen deltakere som rigger seg opp til spilling og mingling.

LES OGSÅ: E3 legges ned »

Siste fra forsiden