E3 er ferdig

E3 legges ned

ESA

Bransjemessen Electronic Entertainment Expo, bedre kjent som E3, er død. Det melder The Washington Post mandag ettermiddag.

– Etter å ha vært arrangør i mer enn to tiår for et event som har vært en sentral aktør for å vise fram den amerikanske og globale spillbransjen, har ESA bestemt seg for å slutte med E3, sier ESA-president Stanley Pierre-Louis til The Washington Post.

Nyheten kommer kun måneder etter at ESA trakk seg fra et arrangementsamarbeid og brøt med LA Convention Center.

LES OGSÅ: Opplev E3-høydepunktene »

Ledende bransjeevent siden 1995

De fleste spillinteresserte har hørt om E3. Messen ble et samlingspunkt for spillnyheter og fremvisninger for bransjen, der mange av de mest kjente spillene i verden ble vist frem for første gang.

Bransjemessen har holdt stand sidne den først ble arrangert i 1995, og utviklet seg til å ble årets største spillbegivenhet.

I årene opp mot nedleggelsen har messen likevel slitt. Allerede i 2018 meldte Sony at de ønsket å trekke seg, og Sony-topp Shwan Layden uttalte da at «verden har gått videre.»

At pandemien i 2020 satte en stopper for messen ble nok likevel nådestøtet, og arrangør ESA har siden da slitt med å stable messa på beina igjen.

I mellomtiden har andre konkurrerende arrangement tatt over mye av det E3 før gjorde, slik som Summer Games Fest og Gamescom.

Flere og flere har også begynt å utbasunere egne nyheter i egenproduserte show, slik som Nintendo med sine Nintendo Direct-sendinger og PlayStation med sine State of the Play-sendinger. Dette skal også være deler av grunnen til at E3 legges ned.

– Vi vet at det er vanskelig å si farvel til et så got likt event, men det er det riktige å gjøre gitt de nye mulighetene vår bransje har for å nå fans og partnere, sier Pierre-Louis.

Siste fra forsiden