E3 2024

Virker lite sannsynlig at det blir noe E3 neste år

ESA bryter arrangørsamarbeid og trekker seg fra LA Convention Center.

ESA

E3 har slitt med å komme tilbake helt siden koronapandemien satte en stopper for moroa i 2020. Forsøk på å starte opp spillmessa igjen i år endte i kansellering, da mange utviklere holdt seg unna, og nå ser det ut til at E3 også kan miste 2024.

Som Gamesindustry.biz melder har arrangør ESA enda ikke offisielt kansellert E3 for neste år. Spillobbygruppen bekrefter imidlertid at dersom det skjer, så blir det ikke på den faste plassen Los Angeles Convention Center.

Bekreftelsen følger tidligere rapporter fra turistkontoret i Los Angeles om at ESA hadde kansellert sine bookinger for både 2024 og året etter. Ifølge Gamesindustry.biz er planen imidlertid at E3 skal gjøre storstilt comeback i 2025.

Kilder som har snakket til nettstedet forteller at det jobbes med å stake ut en helt ny kurs for E3. I den forbindelse har ESA avbrutt samarbeidet med ReedPop, som skulle arrangere E3 i år og hadde en avtale om å styre messa for de neste årene.

– Mens E3 fortsatt er uten sidestykke når det kommer til rekkevidde i vår bransje, fortsetter vi å utforske hvordan vi kan utvikle messa for å best tjene spillbransjen. Vi evaluerer ethvert aspekt ved arrangementet, fra format til hvor det holdes. Vi holder fast på vår rolle som et samlested for bransjen, og gleder oss til å dele nyheter om E3 i de kommende månedene, sa ESA-sjef Stanley Pierre-Louis i en uttalelse.

LES OGSÅ: Norges største spillutvikler feiret 30 år med et kjempetap »

Siste fra forsiden