Entelechy vant The Gathering - Counter-Strike: GO

– Kritikken er helt forståelig

Entelechy vant The Gathering, men får kritikk fra miljøet fordi de ikke reiste til Copenhagen Games.

Vegard Grindstuen/The Gathering

I Counter-Strike: GO-turneringen på The Gathering 2018 var det serieleder i Telenorligaen, Entelechy, som stakk av med førstepremien på 20 000 kroner. Laget har knust alle i ligaen, og vunnet flere uker på rad i King of Nordic, frem til forrige fredag når de røk på en liten smell.

På The Gathering derimot var det aldri noen tvil om hvem som var favorittene til å vinne, og de leverte. I finalen mot JoggeHS vant de 2-0.

Ønsker at The Gathering satser mer på e-sport

DISSE SPILTE FOR ENTELECHY

Vis mer

Ole «Saidonz» Christensen
Henrik «Cryptik» Asphaug
Jonathan «Zame» Nyhagen
Christoffer «hEllberg» Andersen
Magnus «zealot» Angard

«zealot» spilte for «mikki» som ikke kunne dra på turneringen.

Henrik «Cryptik» Asphaug i Entelechy forteller til Gamer.no at det gikk egentlig helt som forventet hele veien.

– Så og si alle kampene opp mot finalen gikk veldig fint. Hadde ikke noen store problemer underveis. I finalen var vi veldig slurvete på det første kartet, pluss litt serverproblemer som tok bort mye fokus. Det gjorde at kampen ble mye jevnere enn den burde ha blitt. Andre kartet derimot var mye bedre, vi spilte som vi skulle, som resulterte i en komfortabel seier.

Asphaug sier at nivået på motstanderne var helt greit, men at det ikke var særlig mye lagspill.

– Før turneringen visste vi at mange gode lag hadde dratt til Copenhagen Games, som resulterte i at motstanden på The Gathering blir litt dårligere. Motstanden var ikke veldig gode eller dårlige. De fleste lag spilte på treffsikkerhet, og enkelte var gode på det. Derimot så vil jeg si at laget vårt er sterke på den delen, så det var ikke store problemer.

Henrik «Cryptik» Asphaug sier at han forstår kritikken fra miljøet.
Vegard Grindstuen/The Gathering

Før turneringen startet fikk laget kritikk for at de ikke reiste til København for å delta på Copenhagen Games, slik de fleste andre norske lag gjorde. Asphaug tar kritikken med ro, men sier han forstår det.

– Kritikken er helt forståelig ettersom vi er et lag som kunne ha gjort det greit i København, men pengene strakk ikke til for alle, og vi hadde ingen som kunne sponse turen.

På The Gathering skulle laget teste ut sin nye lagoppstilling, men siden «mikki» ikke kunne bli med kom «zealot» sammen med dem igjen. Han forlot laget like før overgangsvinduet. Likevel sier han at det går bra på trening.

– På trening føles det nye laget bra, og vi fikk et lite resultat på hvordan det vil fungere når vi vant kvalifiseringen til King of Nordic på søndagen. Vi håper det fortsetter sånn fremover.

The Gathering har blitt mindre og mindre attraktivt for store lag å delta i de siste årene. Asphaug mener han har løsningen for å gjøre Norges største LAN-turnering aktuell for flere igjen.

Les også
– Ikke en match vi har gruet oss til

– Først og fremst satse mer på e-sport-delen. Premiepengene burde også skrus opp for å trekke flere gode lag. At premiepengene for Counter-Strike på Norges største LAN er mye mindre enn det er på for eksempel OffroadLAN, gjør det ikke særlig mer attraktivt å dra dit, sier Asphaug.

Nå tar guttene med seg 20 000 kroner hjem på deling, som blir brukt på skins, sparing eller mat sier Asphaug avslutningsvis.

Siste fra forsiden