The Gathering 2023

The Gathering er tilbake for fullt i påsken

Dataspillfestivalen åpner dørene for første gang siden 2019, og melder om stinn brakke i Vikingskipet.

The Gathering

Fire år har gått siden sist The Gathering samlet dataentusiaster i Vikingskipet. Nå er arrangementet omsider tilbake for fullt, og dørene går offisielt opp den 5. april.

Kommunikasjonsansvarlig for The Gathering, Stian Tørstad, forteller til Gamer.no at datafestivalen er klar som aldri før til å ønske folk velkommen. Pågangen har vært stor, men arrangøren merker at ting har endret seg litt siden 2019.

Stian Tørstad er kommunikasjonsansvarlig for The Gathering.
The Gathering

– Vi merker jo, som nær alle andre aktører innenfor kultur, at folk er litt trege og nøler med å komme seg ut og tilbake i de rutinene og tradisjonene som gjerne sto ganske sterkt før pandemien. Ting har rett og slett endret seg, og særlig dette med å ha hjemmekontor og behagelige oppsett for en god gaming-tilværelse hjemme er jo en faktor her, påpeker Tørstad.

Interessen har likevel vært stor nok til at det blir fullt hus i Vikingskipet. Tørstad påpeker riktignok at det er færre plasser i år, som kommer litt av endringer i sittekonfigureringen. Hver plass er utvidet fra 80 til 120 centimeter i år, slik at deltakere skal ha plass til skjermer og annet utstyr de måtte ha med seg.

– Dette blir fortsatt TG (The Gathering, journ.anm) som man er vant til at TG skal være og alltid har vært. Vi kjører litt annerledes oppsett i år enn tidligere, men dette kommer til å slå ut positivt for deltakerne som er i Vikingskipet og forhåpentlig alle som følger med på sendingene våre via Twitch og innholdet vårt i sosiale medier, konstaterer Tørstad.

Fokus på inkludering

Kommunikasjonssjefen trekker også frem hvordan publikummet har endret seg, med en ny generasjon spillfans som kommer til. Dette vil blant annet gjenspeiles i en økt satsing på e-sport, men The Gathering har også slått et slag for inkludering.

The Gathering 2023 byr på noen endringer, men skal i det store og hele være den samme dataspillfestivalen folk er vant til.
The Gathering

Datafestivalen har blant annet inngått et samarbeid med GamerGæls. Spillersamfunnet som ble startet opp av blant annet Maja Emilie «Masjan» Ruud i fjor har som fokus å skape tilhørighet og trygghet for jenter som spiller, og gjengen skal blant annet holde foredrag torsdag kveld.

– Vi håper at alle kan oppleve TG som et trygt sted å være – uansett hvem eller hva man er. GamerGæls-jentene får også en egen bordrekke på årets TG. Det står i sterk kontrast til vårt første år i 1992, hvor det ikke var en eneste jente tilstede, skriver The Gathering i en pressemelding.

På e-sportsiden har The Gathering slått seg sammen med Norges E-sportforbund for å stelle i stand flere turneringer.

– Vi har også invitert Vanir Esports til å ha en Community Village, hvor de har pop-up stands gjennom hele uka med masse forskjellige aktører som bringer med seg spill, teknologi, musikk, cosplay og mye mer. Vi har også fått tilbake e-sportscenen vår, hvor vi kjører turneringer og finaler i flere spill. Vi avholder en Valorant Beacon-turnering samt at Norges E-sportforbund kommer for å avholde norgesmesterskap i CS:GO, Tekken og Rocket League, forteller Tørstad.

Årets The Gathering avholdes fra 5. til 9. april.

LES OGSÅ: E3 2023 er avlyst »

Siste fra forsiden