Maja «Masjan» Emilie Ruud

Stor pågang etter at Maja (18) lagde Discord-server for jenter

Flere hundre meldte seg på i løpet av få dager.

Maja Emilie Ruud, også kjent under aliaset «Masjan».
Privat

Søndag kveld sendte Maja Emilie Ruud – også kjent som «Masjan» – ut en invitasjon til sin Discord-server. På Twitter fortalte hun at serveren var åpen for jenter som ønsket å spille sammen med andre jenter, og interessen har vært stor.

I løpet av de siste to dagene har medlemstallet steget fra rundt 15 til nesten 200. Ifølge 18-åringen er pågangen bevis på at det trengs et slikt tilbud.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Til Gamer.no forteller Ruud at serveren opprinnelig kom til for lenge siden. Da hun innså at det kunne være et behov for en trygg møteplass for flere, valgte hun så å åpne dørene for nye jenter.

– Det hele startet med at jeg opprettet Discord-serveren for jenter som spiller CS:GO for en god stund tilbake. Målet var å skape et tettere samhold til hverandre og ha et sted vi kan støtte hverandre og egentlig bare ha det gøy.

– For et par dager siden hørte jeg med jentene som var der om det var greit om jeg åpnet opp serveren for jenter som spiller alt fra førstepersonsskytere til historiedrevne spill, eller som bare vil ha et sted å være hvor man kan snakke med andre jenter. Hovedgrunnen til at serveren ble opprettet var kun for å samle flere jenter som spiller og som har lyst til å spille med andre jenter, ikke for at vi skal isolere oss selv som noen har nevnt, påpeker Ruud.

Negative tilbakemeldinger

Tiltaket har nemlig ikke bare fått positive reaksjoner. På Twitter har Østfold-jenta blant annet blitt anklaget for å drive med kjønnsdiskriminering. Enkelte mener det er urettferdig at gutter blir utestengt, men som Ruud forklarer er det ikke det som er poenget. Hun trekker spesielt frem diskrimineringen og trakasseringen som jenter ofte blir utsatt for i spillsituasjoner.

LES OGSÅ: Stor nedgang i jenter som spiller dataspill »

Ruud forklarer at hun var forberedt på reaksjoner på å lansere en Discord-server kun for jenter. Hun ble likevel overrasket over hvor mange som engasjerte seg.

– Ja, jeg var forberedt. Har fått mine erfaringer. Men jeg ble veldig overrasket da det var så mange som engasjerte seg – både positivt og negativt. Det har florert av direktemeldinger på både Twitter, Discord og TikTok av jenter som ønsker å være med, og av gutter og menn som forteller om hvor fett dette prosjektet er, noe som settes ekstremt stor pris på, sier Ruud og fortsetter:

– Når det kommer til de negative kommentarene er det noe man burde være forberedt på når det legges ut offentlig. Noen av kommentarene fra gutter som mener at vi utestenger dem, drar det med kjønn og gaming i feil retning, isolerer oss selv eller diskriminerer det motsatte kjønn måtte jeg bare le av.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

«Masjan» forteller at kritikken stort sett har kommet i form av offentlige kommentarer på sosiale medier. Det har heldigvis ikke hopet seg opp i direktemeldinger, og ifølge hovedpersonen er det kanskje lettere å være kritisk i en gruppesituasjon der flere kommer med lignende kommentarer.

Til de som rakker ned på tiltaket presiserer Ruud at det på ingen måte handler om ekskludering – snarere tvert imot. Discord-serveren er et inkluderende og trygt samlepunkt for jenter.

– Jeg tenker at de som mener dette er en negativ ting får gå litt inn i seg selv og samtidig ta seg litt i nakkeskinnet. Vi er 200 jenter på serveren, og det viser hvor stort behov det har vært for dette. Prosjektet har null med raser, utestenging, etnisitet, hudfarge eller diskriminering å gjøre.

– Det er bare et hyggelig sted hvor jenter kan snakke med andre jenter, avslutter hun.

LES OGSÅ: 17-åring ble avvist av kvinner i League of Legends – svarte med livsfarlig trakassering »

Siste fra forsiden