17-åring ble avvist av kvinner i League of Legends – svarte med livsfarlig trakassering

Nå har han erklært seg skyldig.

Sander van der Werf

En 17 år gammel kanadisk gutt har sagt seg skyldig i 23 tilfeller av online-trakassering i en rettshøring. Tenåringen skal være medlem av Lizard Squad, en gruppe som assosieres med å lage kvalm på internett. Dette melder det lokale nyhetsmediet Tri-City News (via Ars Technica) og The Province.

Gutten skal ha spesialisert seg på å plage kvinner på nett, via League of Legends eller Twitter, der han ba de om å legge ham til som venn, følge ham, eller sende ham bilder. Etter at kvinnene avslo eller ignorerte ham, skal han ha begynt trakassere kvinnene og familiene deres.

17-åringen tok ofte i bruk «swatting», en form for trakassering er man tar kontakt med politistyrker og dikter opp en falsk situasjon for å få styrkene til å rykke ut mot offeret. For eksempel kunne han finne på å si at han holdt kvinnens familie som gissel, eller at han hadde drept en av dem. Dette kan resultere i at de uskyldige får spesialstyrker med skarpladde rifler på døra, og er selvfølgelig utrolig ubehagelig og farlig for de rammede.

Pøbelens metodebok inneholdt også slikt som å ringe ofrene sent på natten eller å legge ut personlig informasjon om dem elelr familiemedlemmer på Internett.

Ødela utdanningsløpet til kvinne

Kjente nettpersonligheter rammes ofte av «swatting». Her snakker «Phantomlord» om da han ble arrestert og hacket. (Video: Phantomlord)

Særlig ett tilfelle fikk en del oppmerksomhet under høringen. En kvinnelig student ved Universitetet i Arizona måtte avslutte studioene på grunn av gjentatte trakkaseringsepisoder regissert av gutten.

To ganger på én uke fikk jentas familie politet på døra, og familiemedlemmene skal ha blitt ledet ut av huset mens politiet siktet på dem med skytevåpen. Akkurat denne episoden skal han ha skrytt av på Twitter.

Noe av det mest skremmende er hvordan Tri-City News beskriver gutten under høringen. Han skal ha vist lite tegn til angring, men skal ha glist flere ganger.

Nå skal han være i varetekt i 169 dager, men rettsprosesen fortsetter allerede 29. juni.

Tidligere i år skrev vi om en 19 år gammel gutt som går under navnet «Famed God» som ble arrestert, nettopp for å ha tulleringet slik som denne kanadieren. «Famed God» kan, om han blir dømt, få opp til fem år i fengsel.

«SWATTING» er et stort og livsfarlig problem, og kan være grusomt.
En streamer fikk 10 politimenn på døra, med rifler rettet mot lillebroren »

Siste fra forsiden