Indie bundle for Palestinian Aid

Ny svær spillpakke fra itch.io samler inn penger for Palestina-hjelp

Over 1000 spill, bøker, lydspor og mer for 40 kroner.

Skjermdump fra itch.io

Itch.io gjorde stor suksess med fjorårets innsamling for kampen mot rasisme. Nå har spillplattformen hevet seg på nok et veldedig formål, og denne gangen kan spillfans bistå palestinske flyktninger i Midtøsten i bytte mot nok en enorm spillpakke.

Indie bundle for Palestinian Aid

Indie bundle for Palestinian Aid heter opplegget som ber spillere gi minst fem dollar, eller drøye 41 kroner, i bytte mot over 1000 indiespill, bøker, lydspor og annet. Hver eneste krone går til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA).

– Indiespill er unike i at de kan fortelle historier man ikke finner i høybudsjettsspill. Vi formidler våre livserfaringer i spillene våre, og deler en del av oss selv med verden. For palestinske utviklere er det akkurat det samme, men de må i tillegg slite med utfordringer som begrenset tilgang på grunnleggende ting som rent vann, elektrisitet, helsetjenester og mat, skriver «Tybawai», som har slengt sammen pakken.

Av de foreløpig 673 dataspillene inkludert er det en rekke kjente indienavn, som Nuclear Throne, Pikuniku, Minit og VVVVVV. «Tybawai» trekker imidlertid spesielt frem det palestinskutviklede Liyla and the Shadows of War, et spill om en liten jente som må overleve krig og elendighet i Gaza.

Ønsket om hjelp kommer i kjølvannet av den nyeste oppblussingen av den mangeårige Israel-Palestina-konflikten. I løpet av 11 dager med rakettangrep ble 243 palestinere drept, inkludert 66 barn. I Israel ble 13 drept, melder NRK.

Så langt har pakken fått inn litt over tre millioner kroner, fra 40 000 givere. Målet er å nå drøye 4,15 millioner – eller 500 000 dollar – innen klokken 10:00 på lørdag 12. juni.

LES OGSÅ: Kontroversielt krigsspill gjør comeback over ti år senere »

Siste fra forsiden