Bundle for Racial Justice and Equality

Gigantisk spillpakke samler inn millioner til kampen mot rasisme

Over 1400 dataspill, brettspill og utviklerverktøy for en femtilapp.

Skjermdump fra itch.io

I kjølvannet av drapet på George Floyd i slutten av mai, har store deler av spillbransjen stått frem for å fordømme rasisme og politivold. Nettbutikken itch.io ønsket imidlertid å gi mer enn bare ord, og sammen med hundrevis av utviklere snekret teamet sammen spillpakken Bundle for Racial Justice and Equality.

Pakken inneholdt opprinnelig 742 dataspill, brettspill og utviklerverktøy, men etter enorm pågang har den vokst seg nesten dobbelt så stor. Blant de 1427 prosjektene som har meldt seg på er en rekke perler, inkludert Night in the Woods, Overland, Celeste, 2064: Read Only Memories og Nuclear Throne.

Prislappen er på skarve fem dollar, eller 46 kroner med dagens kurs. De som ønsker å gi mer står fritt til å betale så mye de vil, men fem dollar er alt du trenger for å få hele sulamitten – samt eventuelle tilskudd som legges til senere.

TIl nå har prosjektet samlet inn vel over 32 millioner kroner, og med seks dager igjen fortsetter summen å klatre. Salgsinntektene deles likt mellom NAACP Legal Defense and Educational Fund og Community Bail Fund, til den pågående kampen mot rasisme og politivold.

– Vi lever i en tid preget av urettferdighet basert på rase, forskjellsbehandling og politivold mot svarte mennesker. Vi håper at alle tar et standpunkt på hvilken som helst måte som de kan. Vi har gått sammen med utviklere på tvers av plattformen vår for å støtte organisasjoner som jobber direkte med de som er påvirket.

Infinity Ward trapper opp kampen mot rasisme i Call of Duty.
Ruller ut nye systemer for å få bukt med problemet »

Siste fra forsiden