Call of Duty - rasisme

Infinity Ward trapper opp kampen mot rasisme i Call of Duty

Ruller ut nye systemer for å få bukt med problemet.

Activision

Call of Duty-utvikler Infinity Ward lovet onsdag å gjøre mer for å bekjempe rasisme i spillene sine. Teamet ruller nå ut flere nye systemer som skal slå kraftig ned på uønsket oppførsel.

Infinity Ward lover å bruke flere ressurser på å bekjempe rasisme i Call of Duty.
Acitivision

– Vi må gjøre mer

Via Twitter skriver Infinity Ward at flere tusen spillere blir utestengt hver dag for rasistisk språkbruk og fornærmende brukernavn. Likevel erkjenner studioet at det er nødt til å gjøre enda mer, og lover derfor å dra i gang en rekke tiltak.

Fremover vil studioet bruke ytterligere ressurser på å overvåke og identifisere rasistisk oppførsel. Samtidig kommer nye språkfiltre på plass med strengere regler for valg og endring av brukernavn.

For de som opplever rasisme i spillet, skal det bli lettere å rapportere hendelser. I tillegg vil utvikleren bli strengere på gjentatte regelbrudd, med flere permanente utestengelser for spillere som nekter å føye seg etter reglene.

– Det er ingen plass for rasistisk innhold i vårt spill. Dette er en innsats vi begynte med ved lansering, og vi er nødt til å gjøre en bedre jobb, skriver Infinity Ward.

Kampen mot rasisme har igjen blitt et hett tema etter at George Floyd forrige uke ble drept av politi i den amerikanske delstaten Minneapolis. Over hele verden har tusenvis av mennesker demonstrert for likhet og rettferdighet, mens flere spillselskaper har valgt å utsette planlagte presentasjoner og spilloppdateringer for å rette mer fokus på temaet.

LES OGSÅ: Activision flytter ukas store Call of Duty-oppdatering »
LES OGSÅ: Sony utsetter PlayStation 5-sendingen »

Siste fra forsiden