Call of Duty: Warzone

Activision flytter ukas store Call of Duty-oppdatering

Utgiveren vil ha fokus på kampen for rettferdighet.

Activision

Activision besluttet tirsdag å utsette lanseringen av ukas sesongoppdateringer for Call of Duty: Modern Warfare, Call of Duty: Warzone og Call of Duty: Mobile. De omfattende oppdateringene skulle etter planen introdusere flere moduser, kart, figurer og annet innhold fra 3. juni, men når de kommer er nå uklart.

I en melding på Twitter forklarer utgiveren at det blir feil å slippe oppdateringene i en tid der man heller bør fokusere på kampen for rettferdighet – med et klart pek til demonstrasjonene mot rasisme som har pågått i USA de siste dagene.

– Mens vi alle gleder oss til å spille de nye sesongene med Modern Warfare, Warzone og Call of Duty: Mobile, er dette feil tidspunkt. [...] Dette er en tid hvor de som snakker om likhet, rettferdighet og forandring må bli sett og hørt.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Følger Sony og EA

Flere spillselskaper har uttalt seg om den anspente situasjonen, som har preget USA siden 46 år gamle George Floyd mistet livet under en pågripelse forrige uke. Sony valgte mandag å utsette PlayStation 5-sendingen som skulle holdes 4. juni, mens EA droppet avdukingen av Madden NFL 21.

Enda er det planlagt flere spillarrangementer denne uken, inkludert Guerrilla Collective, PC Gaming Show og Future Games Show på lørdag. Hvorvidt disse vil påvirkes av situasjonen i USA er uvisst, men gitt at showene stort sett foregår digitalt er det i hvert fall enklere å flytte på dem om arrangørene mener det blir nødvendig.

Siste fra forsiden