Xbox Series X

Over og ut for Xbox One X

Microsoft lader opp til en ny konsollgenerasjon og trapper ned produksjon av den gamle.

Microsoft

Med bare en håndfull måneder igjen til lanseringen av sin neste konsoll, slakker Microsoft av på produksjonen av Xbox One-maskiner. I en uttalelse til The Verge bekreftet selskapet denne uken at både Xbox One X og Xbox One S All-Digital Edition forsvinner fra samlebåndet.

Xbox One S-varianten uten diskdrev blir også borte.
Microsoft

Microsoft beskriver trekket som et naturlig steg mot overgangen til en ny konsollgenerasjon. Samtidig er det ikke helt over og ut for den eldre garde, ettersom standardutgaven av Xbox One S holdes i live en stund til.

– Nå som vi strider inn i fremtiden med Xbox Series X tar vi det naturlige steget med å stanse produksjon av Xbox One X og Xbox One S All-Digital Edition. Xbox One S skal fortsatt produseres og selges over hele verden.

Xbox One X ble opprinnelig lansert i november 2017, som et kraftigere alternativ til Xbox One. Den heldigitale varianten av Xbox One S kom først til verden i april 2019, og rakk altså knapt å bli et år gammel. For øvrig ble den originale Xbox One-konsollen tatt ut av produksjon i august 2017.

Microsoft har enda ikke satt noen offisiell dato for Xbox Series X, men maskinen er ventet en gang mot slutten av 2020. Neste uke – nærmere bestemt 23. juli – skal vi få se flere spill til den kommende konsollen, inkludert Halo Infinite.

Xbox inviterer på demo-bonanza senere denne måneden.
Lover prøveversjoner av mer enn 60 kommende Xbox One-titler »

Siste fra forsiden