Nå har Microsoft tatt livet av Xbox One

Avsluttet produksjonen for å satse fullt på Xbox One S og Xbox One X.

Farvel, Xbox One.
Audun Rodem, Gamer.no

Microsofts PlayStation 4-konkurrent har vært på markedet en god stund, men nå er konsollen omsider kommet til veis ende. Microsoft har nemlig bekreftet overfor nettstedet Glixel at de har avsluttet produksjonen av Xbox One.

Konsollen ble ifølge produsenten avsluttet allerede i fjor sommer, da Xbox One S ble introdusert, som altså betyr at den har vært ute av produksjon allerede i et års tid. Det betyr også at konsollen raskt vil begynne å bli vanskeligere å få tak i.

Langt etter konkurrenten

Nå er det Xbox One X som står for tur i Microsofts konsoll-satsing.
Skjermbilde av stream

Den originale Xbox One-maskinen ble lansert i november 2013, samme måned som hovedkonkurrenten PlayStation 4, men i Norge kom ikke konsollen ut før i september 2014. Arvtakeren Xbox One S, som kom ut i august 2016, er en liten oppgradering av den originale One-konsollen som blant annet byr på mindre innpakning.

Nylig lanserte Microsoft imidlertid den nye Xbox One X, som er en helt ny konsoll som byr på mye mer krutt enn forgjengerne. Denne maskinen markedsføres knallhardt av Microsoft som en fullverdig 4K-klar spillkonsoll, nå sist i forbindelse med Gamescom-messen i Tyskland.

Xbox One har alltid ligget et godt stykke under konkurrenten når det gjelder salgstall. Ifølge nettstedet VGChartz ligger det globale Xbox One-salget nå på cirka 30 millioner enheter, mens PlayStation 4 skal hittil ha solgt i over 60 milllioner eksemplarer, altså rundt dobbelt så mye.

Et Nintendo-produkt er nå også ved veis ende: Selskapet stenger nemlig Miiverse på Wii U »

Siste fra forsiden