Nintendo stenger Miiverse

Når Wii U-tjenesten går av luften, forsvinner alle de små beskjedene.

Nintendo

Den 8. november legger Nintendo ned Wii U-tjenesten Miiverse i Japan, mens andre regioner mister tjenesten på senere tidspunkt. Dette melder Eurogamer.

De som har kost seg med Wii U-spill de siste årene har utvilsomt lagt merke til Miiverse – fra Super Mario Makers små beskjeder som kan vises underveis i brett, til Super Mario 3D Worlds brukerskapte tegninger og beskjeder mellom brett, og Splatoons hub-verden som er stappet fullt av innlegg fra andre spillere.

Tomt, gitt!
Nintendo

Spillene som støttet tjenesten vil fremdeles fungere, men vil ikke nå ha de tegnede kommentarene og bildene. Et eksempel på hvordan dette vil se ut i Super Mario 3D World kan du se til høyre.

Miiverse ble lansert i 2012 i tandem med Wii U, som i bunn og grunn er et integrert forum for NIntendos spill. Fra systemmenyen kan man starte en app der man kan se hva spillere og venner skriver om enkelte spill, men den mest interessante delen av tjenesten er integreringen mot enkeltspill som nevnt over. Det er ingen plan om å ha Miiverse på NIntendos nyeste konsoll, Nintendo Switch, men spill som Splatoon 2 etteraper den samme funksjonaliteten på andre måter.

Historie går tapt

At Miiverse nå forsvinner er ikke så veldig overraskende, men for oss som bryr oss om spillhistorie er det nok et tegn på at bransjen ikke makter å ta vare på digitale verdener. Miiverse er langt fra det eneste eksemplet på spillhistorikk som nå går tapt – så og si hvert eneste nettrollespill som har gått av med døden har lidd samme skjebne.

Heldigvis er det enkelte organisasjoner som jobber for å prøve å ta vare på spillhistorien, slik som The Video Game History Foundation. De jobber for å digitalisere alt fra manualer til trailere og spill slik at alt ikke går tapt med tiden.

For noen år siden stengte en av de mest kjente spilltjenestene.
Gamespy trakk ut pluggen på sine spillservere i 2014 »

Siste fra forsiden