Gamespy trekker pluggen på sine spillservere neste måned

Har stått for flerspillerløsninger for hundrevis av spill i løpet av sine 18 år.

Nå stenger Gamespy helt.
Shutterstock, Kjetil Kolbjornsrud, Gamespy

Når vi blar om kalenderen fra mai til juni i år mister spillverdenen en av de mest toneangivende flerspillerløsningene vi har sett. Gamespy har vært aktiv på serverfronten i en eller annen form siden 1996 – 31. mai stenges alle serverne.

ArmA III rammes av nedstengingen. (Bilde: Bohemia Interactive)

Det betyr at en rekke eldre spill kan bli stående uten nettløsninger etter nedstengingen. Gamespys liste over spill som har benyttet seg av tjenestene mellom 2002 og 2010 kan gi et pekepinn på hva som går tapt, men siden mange utviklere allerede har gått vekk fra løsningen er det vanskelig å anslå hvor mange spill som mister funksjonalitet.

Nintendo stenger ned Wii- og DS-spilling

Av de mer markante spillene som har benyttet seg av Gamespy finner vi blant annet Rockstars Red Dead Redemption på Xbox 360 og PlayStation 3, Bohemia Interactives ArmA-serie og 2K Games' Borderlands på Windows.

Mario Kart Wii mister nettspillingen litt tidligere. (Bilde: Nintendo)

Både Rockstar og 2K Games har flyttet til andre tjenester, men Bohemia har advart om at nedstengingen vil påvirke serien. Både CD-nøkkelgodkjenning, matchmaking og overføring av data bruker tjenesten, men Bohemia jobber med en løsning for ArmA II: Operation Arrowhead og ArmA III på Steam. De eldre spillene vil miste noen flerspilleregenskaper, men vil fremdeles være mulige å spille over IP-tilkobling.

Tidligere i år meldte Nintendo at de stenger ned nettspilling på Nintendo DS og Nintendo Wii, noe som lukker flerspillerlukene til spill som Mario Kart Wii, Super Smash Bros. Brawl og Animal Crossing: Let's Go to the City. At de har benyttet seg av Gamespys løsninger til disse spillene er derfor sikkert grunnen til den beslutningen. Nintendo stenger riktignok ned sine spill et par uker før Gamespy, 20. mai.

Gamespy har sakte men sikkert smuldret opp til intet, etter at nettstedet i seg selv ble lukket av eier IGN Entertainment i begynnelsen av 2013. Serverløsningen hadde da allerede blitt solgt til Glu Mobile, som altså nå velger å stenge ned også denne. Tjenestens rike historie har sørget for flerspillermuligheter til spill som Quake, Counter-Strike og Medal of Honor: Allied Assault.

EA har for vane å rydde opp i serverne sine fra år til år:
I fjor stengte de FIFA 11, NHL 11 og NBA Live 11-serverne »

Siste fra forsiden