Discord på Xbox

Discord nå tilgjengelig for alle Xbox-brukere

Microsoft ruller ut offisiell støtte for chatte-tjenesten.

Microsoft rullet denne uken ut Discord Voice-støtte for alle på Xbox One, Xbox Series X og Xbox Series S. Det bekreftet produktsjef Eric Voreis via Xbox' nettsider.

Med den nye konsolloppdateringen kan man dermed hive seg ut i Discord-samtaler med venner som spiller på for eksempel PC eller mobil. Prosessen med å sette opp alt er riktignok litt kronglete, som Discord forklarer på sine nettsider.

Discord-samtalen overføres fra telefon til konsoll.
Discord

Først må du koble opp Xbox-kontoen og Discord-kontoen din. Har du gjort dette før må du likevel gjenta dette steget, for å godkjenne de nye funksjonene.

Deretter må Discord-samtalen din overføres til Xbox. For å få til dette trenger du Xbox-appen for mobil, og at denne er koblet til konsollen du bruker. Ved å hoppe inn i en samtale eller et chatte-rom i mobilappen får du valget om å overføre denne til din Xbox. Dette skal automatisk åpne konsollappen, slik at du kan fortsette å snakke der.

Discord inngikk for øvrig et samarbeid med PlayStation i fjor, men chatte-tjenesten er enda ikke skikkelig implementert på Sony-konsollen. Nylig gikk det rykter om at dette er på vei, men Xbox kom altså først til mølla.

LES OGSÅ: PlayStation 5 har fått 1440p-støtte og bedre organisering av spillbiblioteket »

Siste fra forsiden