Nintendo-lekkasjer

Google-ansatt skal angivelig ha stått bak Nintendo-lekkasje

Nintendo

Kort tid før den offisielle kunngjøringen av Yoshi's Crafted World i 2017, dukket et bilde fra spillet plutselig opp på Reddit. Lekkasjen viser seg tilsynelatende å ha stammet fra en Google-ansatt, som skal ha brukt sin administratortilgang for å se gjennom Nintendos private YouTube-videoer.

Det er nettstedet 404 Media som nylig fikk tilsendt en lengre liste over egenrapporterte sikkerhetsbrudd hos Google. Ifølge listen, som inneholder haugevis av tilfeller mellom 2013 og 2018, var det en konsulent hos selskapet som først delte detaljene om Yoshi-spillet.

Personen skal ha tatt skjermbilder av de private YouTube-videoene og delt disse med en venn. Angivelig var det denne vennen som deretter lastet opp bildet på Reddit, der en annen Google-ansatt så det og rapporterte saken til sin arbeidsgiver.

Google gjennomførte en intern gransking av saken og besluttet at lekkasjen ikke ble gjort med hensikt.

Bilder fra Yoshi's Crafted World ble delt på nett kort tid før Nintendos offisielle avduking.
Nintendo

Listen melder ellers om tilfeller der Google tok hundrevis av lydopptak av barn, loggførte nummerskilter på biler fra Google Street View og offentliggjorde Google Docs- og Drive-filer som var satt til å være private.

I en uttalelse til 404 Media bekreftet Google at listen var ekte. Selskapet påpekte imidlertid at noen av tilfellene viste seg å være en feil, og der det ble påvist brudd ble det ryddet opp i der og da.

– Hos Google kan ansatte raskt be om en gjennomgang av potensielle problemer fra relevante avdelinger. Når en ansatt legger inn en rapport vil de foreslå hvilken prioritet problemet har. Rapportene som 4040 har fått tak i er over seks år gamle og er eksempler på disse hendelsene. Samtlige ble gransket og løst der og da. I noen tilfeller viste det seg at det ikke var noen problemer i det hele tatt eller at ansatte fant feil med tredjepartstjenester.

LES OGSÅ: Nintendo bekrefter at «Switch 2» er på vei »

Siste fra forsiden