Nintendo bekrefter avduking av «Switch 2»

Har nå solgt over 141 millioner Nintendo Switch-konsoller.

Nintendo Switch skal holde stand litt lengre.
Nintendo

Selv om vi har hørt hvisking og tisking om Nintendos neste konsoll en stund nå, har det vært lite håndfast fra Nintendo selv. Vi vet ikke engang om navnet blir Nintendo Switch 2 eller noe helt annet.

Nå bekrefter spillselskapet at ventetiden er på hell: den neste Nintendo-konsollen skal avdukes innen dette finansåret, altså innen mars 2025. Det forteller Nintendo-sjef Shuntaro Furukawa i en uttalelse gjort i tandem med den nyeste årlige finansrapporten til selskapet.

I tillegg forteller sjefen at Nintendo skal ha en Nintendo Direct-presentasjon i juni, men understreker at konsollen ikke skal dukke opp her. I stedet skal fokuset ligge på høstens kommende Nintendo Switch-spill.

Innen avdukingen må vi fremdeles belage oss på rykter for å få et inntrykk av den nye konsollen. Alt vi har hørt så langt vitner om en konsoll som bygger videre på konseptet med Nintendo Swtich, altså en håndholdt konsoll som kan kobles på TV-en.

Det har blitt hevdet at den neste Nintendo-konsollen blir bakoverkompatibel med Switch, både for fysiske spill og spill kjøpt på nettbutikken til konsollen.

Ellers skal «Switch 2» støtte oppløsninger på opp til 4K når den er i dockingstasjonen og koblet til TV-en.

I håndholdt modus skal konsollen ha en 8-tommers skjerm med en oppløsing på 1080p, og sannsynligvis er det ikke et OLED-panel. Når den kobles til TV-en skal den derimot støtte oppløsninger på 4K.

Switch kan slå rekord

I finansrapporten for fjoråret sier Nintendo at de har solgt 15,7 millioner Nintendo Switch-konsoller – hakket mer enn forventningen om 15,5 millioner. Det betyr at selskapet nå har solgt 141,32 millioner Nintendo Switch-konsoller. Sammenlignet med finansåret før er det likevel en nedgang på 12,6 prosent, noe som er naturlig for en konsoll på tampen av sin levetid.

I dette finansåret forventes det at konsollsalget avtar ytterligere, med 13,5 millioner solgte som mål. Dersom Nintendo klarer å gå et lite knepp opp, snuser de på å trumfe PlayStation 2s 160 millioner solgte og Nintendo DS' 154 millioner solgte. Switch kan med andre ord bli tidenes mest solgte konsollen.

Rapporten tar også for seg salget av Nintendo Switch-spill. Dette er de mest solgte Switch-spillene til nå.

  • Mario Kart 8 Deluxe – 61.97 millioner
  • Animal Crossing: New Horizons – 45.36 millioner
  • Super Smash Bros. Ultimate – 34.22 millioner
  • Legend of Zelda: Breath of the Wild – 31.85 millioner
  • Super Mario Odyssey – 27.96 millioner
  • Pokemon Sword/Shield – 26.27 millioner
  • Pokémon Scarlet & Violet – 24.92 millioner
  • Super Mario Party – 20.66 millioner
  • Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – 20.61 millioner
  • New Super Mario Bros. U Deluxe – 17.45 millioner

LES OGSÅ: Nintendo vil fortsette å lansere Switch-spill i 2025

Siste fra forsiden