Riot Games - kjønnsdiskriminering

Riot må betale erstatning til over 1500 ansatte i diskrimineringssak

Samtidig har League of Legends-utvikleren fått ny sjef.

Chris Yunker/Flickr

1548 nåværende og tidligere Riot-ansatte vil motta erstatning etter kjønnsdiskriminering hos utvikleren. Det melder nettstedet Axios denne uken.

Utbetalingene er et resultat av en rettssak fra 2018, der Riot ble anklaget for utbredt diskriminering mot kvinnelige ansatte. Retten bestemte i 2021 at utvikleren måtte betale erstatning til samtlige kvinner som jobbet der mellom november 2014 og desember 2021.

Syv kvinner valgte å si fra seg sin utbetaling, av ukjente grunner. De resterende kvinnene vil nå motta mellom 27 000 og 54 000 kroner hver, pluss et beløp på opptil 430 000 kroner avhengig av hvilken rolle de hadde i selskapet.

Kort tid etter at detaljene ble kjent kunngjorde Riot at Nicolo Laurent gir seg som administrerende direktør. I en uttalelse – som for øvrig ikke nevner dommen – sa Laurent at han har vurdert å trekke seg i lengre tid, på grunn av påkjenningen jobben har hatt på familielivet.

Inn kommer A. Dylan Jadeja. Jadeja har vært med i Riot siden 2011, og har hatt flere toppstillinger innen selskapet. Overgangen til en ny leder vil gjennomføres i løpet av de neste månedene. Deretter vil Laurent fortsette i en rådgiverrolle.

LES OGSÅ: Permitterer The Witcher-utviklere etter omstrukturering av Project Sirius »

Siste fra forsiden