Riot utestenger League of Legends-trener

League of Legends-trener utestengt på livstid

Økonomisk rot og uetisk oppførsel har ført til en livslang utestengelse fra all konkurranse sanksjonert av Riot Games.

Zhang «Peter Zhang» Yi er utestengt fra all e-sport knyttet opp mot Riot Games. Her avbildet som TSM-trener.
Paul de Leon/Riot Games

Mandag 8. august kunngjorde Riot Games at den tidligere League of Legends-treneren i amerikanske TSM, Zhang «Peter Zhang» Yi blir utestengt på livstid fra all konkurranse sanksjonert av Riot Games. Utestengelsen innebærer at treneren ikke på noen måte kan ha assosiasjon eller tilhørighet til organisasjoner som deltar i konkurranser sanksjonert av Riot Games.

Kunngjøringen kommer som et resultat av anklager rettet mot Zhang Yi tidligere i år. I mars fikk han sparken fra TSM på bakgrunn av en intern etterforskning, og også Riots etterforskning bekrefter anklagene rettet mot den tidligere treneren.

LES OGSÅ: Nytt norsk topplag dannes med tre selskaper i ryggen

Økonomisk rot

Anklagene rettet mot Zhang Yi gikk ut på personlige lån av sine spillere, omdirigering av lønninger og manglende tilbakebetaling.

Eksempelvis skulle to av TSMs spillere mellom desember i fjor og februar i år få utbetalt omkring to og en halv million kroner i lønn via en tredjepart i Kina. Mesteparten av midlene ble imidlertid omdirigert til kinesiske bankkontoer eid av Zhang Yi. Treneren hadde også avtalt å selge en bil for en tidligere TSM-spiller, og overføre salgssummen til spilleren. Per dags dato mangler den tidligere treneren å overføre omtrent 450 000 kroner fra salgssummen.

Siste fra forsiden