SKADE X

Nytt norsk topplag dannes med tre selskaper i ryggen

Spennende norsk lagoppstilling seiler opp som en av favorittene i Telialigaen.

Jesper «Jimbo» Kamsrud skal styre SKADE X på server.
Sindre Stien/Good Game

Det blir ikke mer «silly season» i norsk Counter-Strike enn ukene før seriestart i Telialigaen. Nå ser et nytt norsk lag dagens lys.

Etter at 00 Prospects valgte å satse på andre spillere sto både Jesper «Jimbo» Kamsrud og Eskil «LaX» Bjørnsen uten et hjem å spille for. Duoen har lang fatstid som lagkamerater og har nå funnet veien til SKADE X sin nye storsatsing.

Tre ferske finalister fra vårens Telialiga-finale

Tidligere i dag ble det kjent at Team Midgard, SKADE og Ulti Skins går sammen om et samarbeid. Her finner de plass til Kamsrud og Bjørnsen, men også flere kjente navn blir å figurere i lagoppstillingen.

Med på prosjektet har SKADE X fått med seg Sander «Grusarn» Iversen og Ole Kristian «Marcelious» Langan som representerte Norge i Romania tidligere i juli. Iversen er nykronet Telialiga-vinner med 777 hvor han vant mot nettopp Kamsrud og Bjørnsen.

LES OGSÅ: Fact Revolution satser som utviklingsklubb

SKADE X ser slik ut

Vis mer

no Sander «Grusarn» Iversen
no Ole Kristian «Marcelious» Langan
no Jesper «Jimbo» Kamsrud
no Eskil «LaX» Bjørnsen
no Erik Hansen «Truth» Dyrnes

no Halvor «vENdetta» Gulestøl (trener)

Et samarbeid mellom Midgard, SKADE og Ulti Skins

Til Gamer.no kunne daglig leder Alex Hole i Jotunheimen e-sport fortelle litt om den nye satsningen fra de tre involverte organisasjonene.

– Midgard eier plassen i førstedivisjon og har vært tydelige på at man ønsker å gjøre en skikkelig satsing. Vi har til nå holdt oss i førstedivisjon mot alle odds, men har vist at vi kan få det til. Tidligere har vi vært i kontakt med SKADE og Ulti Skins for å bli kjent, og ikke minst høre hvordan de ulike organisasjonene arbeider. Her er alle blitt møtt med åpenhet og ærlighet, og delt på sine «hemmeligheter» om hvordan de har lykkes på hver sin front. Dette er ikke vanlig i e-sport-Norge, der det heller er vanlig at alle holder kortene tett til brystet. Da vi tre aktørene hadde en liten workshop på Jotunheimen e-sportsenter i Trondheim, kom vi fram til at vi ønsker mye av det samme for Norge og gaming-miljøet. Det ble starten for SKADE X, forteller Hole.

LES OGSÅ: Vikings til førstedivisjon

Ønsker å hevde seg i Norgestoppen fra dag én

Før Telialigaen braker løs etter ferien, vil brorparten av Counter-Strike-scenen følge med på SKADE X sitt nye prosjekt. Med flere av vårsesongens finalister i stallen, og et av Norges største AWP-talenter har laget gode forutsetninger for å kvalifisere seg til sluttspill.

– Når man i utgangspunktet er tre ulike aktører som driver med forskjellige ting, er det ingen selvfølge at dette skulle ta form så raskt som det måtte, med tanke på den korte fristen med å sette sammen en lagoppstilling. Vi har nå landet et meget godt lag, som har store ambisjoner om å utfordre toppen i Telialigaen fra dag én, samt spille det som finnes av åpne kvalifiseringer.

Målet og ambisjonen er å vise muskler her til lands først, slik at vi får bygget klubb. Og ikke minst arbeide oss inn mot næringslivet for å få samarbeidspartnere på banen. Alle drømmer jo om å gjøre dette fulltid, det gjelder også oss!

Les også
– Flere av lagene har undervurdert oss

Henter vENdetta som trener

Det er ikke bare i spillergruppa organisasjonen har hentet inn tyngde. På trenerfronten har laget hentet inn Halvor «vENdetta» Gulestøl som sist var å se som analytiker i Apeks.

– Vi har også vært så heldige som har med oss Halvor «vENdetta» Gulestøl som trener. Dette gjør at vi kan strukturere enda mer fra dag én og utfordre spillerne til å bli bedre. Det sitter en voldsom kompetanse i laget og rundt laget akkurat nå, avslutter Hole.

LES OGSÅ:VOID låner inn «Ruyter» fra 777

Sesongstart i Telialigaen for førstedivisjon er 22. august. Sammen med de åpne kvalifiseringene til majoren i Rio vil disse turneringene være første mulighet til å følge med på SKADE X sin nye toppsatsning.

Siste fra forsiden