Telialigaen.

Vikings til førstedivisjon - Stor nivåforskjell

Etter en utfordrende sesong håper Vikings Esport på god stabilitet og sportslige prestasjoner.

Hvem løfter bøtta i høstsesongen av Telialigaen?
Sindre Stien/Good Game

Etter en spennende innspurt i Telialigaens andredivisjon var det til slutt Vikings Esport som kunne sikre seg den andre opprykksplassen.

Til tross for en vårsesong som endte med opprykk, legger ikke Vikings-spiller Stian «zitan» Fjørtoft skjul på at det har vært en vanskelig sesong for laget.

Selv med seks seire og to tap var det kun runde forskjell som sikret laget den direkte opprykksplassen, rett foran snuten på Facts Revolution.

Dette er Vikings Esport:

sj Stian "zitan" Fjørtoft
sj Igor "macko" Macko
sj Anders "savvy" Sundet
sj Tor Andre "faxxy" S. Aasheim
se Timothy "tvs" Sjöberg

– For oss har det vært krevende siden vi har hatt en utfordring opp mot lagoppstillingen. Det å finne en engasjerende gjeng å spille kontinuerlig på høyt nivå med, har ikke vært det enkleste.

– Så oppsummert har andredivisjon for oss stort sett gått i varierte lagoppstillinger og forhåpentligvis opprykk, legger Fjørtoft til.

Les også: VOID klare for førstedivisjon - Låner inn «Ruyter» fra 777

Ønsker å heve prestasjonene

Fjørtoft er klar på at laget må spisses inn mot sesongen i førstedivisjon. Han er også ærlig på at kampen mot de etablerte organisasjonene som har bedre økonomiske vilkår blir vanskelig.

Stian «zitan» Fjørtoft og Vikings er klar for en utfordrende sesong.
Privat

– Vi forventer å danne en fast femmer for å effektivisere treningene på best mulig måte. Slik prosessen har vært til nå har den vært veldig redusert og vi har slitt med trange vilkår. Det å ta hensyn til både jobb og hobby er krevende opp mot førstedivisjon i dag. Det er mange organisasjonene som satser på CS:GO for fullt som vi må stride opp til.

Vi vet hva vi kommer til

«zitan» ønsker likevel ikke å svartmale situasjonen helt. Flere av Vikings-spillerne har erfaring fra førstedivisjon fra før, og laget deltar i turneringer på flere fronter.

– Ut fra vår erfaring vil vi påstå at nivåforskjellen på første og andredivisjon er relativ stor. Flere av oss har spilt i førstedivisjon tidligere og vet hva vi kommer til. For øyeblikket spiller vi i sluttspillet i Fragleague Nordic Championship som byr på minst like god motstand som Telialigaen, om ikke bedre.

Les også
1-2-3 Valencia! Tre norske damer kvalifisert til ESL sin storturnering

Les også: 777 til topps i Telialigaen våren 2022

– Målet vårt for denne sesongen er å prestere bedre enn forrige sesong, og forhåpentligvis nå sluttspill, følger Fjørtoft opp med.

Vikings Esport deltar for tiden i Fragleague Nordic Championship. Her er laget med i kampen om førstepremien på nærmere 95 000 kroner og møter finske Cocolovers i sin neste kamp.

Siste fra forsiden