Telialigaen CSGO

777 til topps i Telialigaen våren 2022

I en forrykende finale mot 00 Prospects var det tittelforsvarerne som var sterkest.

Kristian «akEz» Kornbakk var mer enn smått fornøyd.
Joakim Riise/Good Game

777 ble for sterke for 00 PROSPECTS i tre kamper og tar med seg 86 000 kroner, og mange nye fans hjem fra finalen i Oslo.

Med sluttspillet over for de andre e-sportene var det Counter-Strike: Global Offensive sin tur i et fullsatt Eldorado, i hjertet av Oslo. Tittelen ble et kjært punktum for denne utgaven av 777 som har hentet inn to nye forsterkninger i sin videre satsning.

Innbrakt stjernespiller ikke nok for Apeks Rebels

00 Prospects åpnet sitt semifinale-oppgjør mot Apeks Rebels sterkest og tok en tidlig 1-0 ledelse etter å ha vunnet 16-8 på Apeks sitt kartvalg, Mirage. Rebellene hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp og tok en sterk 16-13 seier på 00 Prospects kartvalg, Ancient.

På Dust2 skulle det hele avgjøres og gutta i 00 Prospects tok raskt kommandoen på sistekartet og lot aldri Apeks slippe ordentlig til. Apeks startet best etter sidebyttet med to runder på rappen til stillingen 10-7, men når Prospects tok seks strake runder var det slutt for Joakim «Jkaem» Myrbostad og Apeks Rebels for denne gang.

LES OGSÅ: «jkaem» go kill tenker jeg er en god plan.

Joakim «Jkaem» Myrbostad i aksjon mot 00 Prospects. Foto: Joakim Riise
Joakim Riise/Good Game

777 måtte grave dypt for å sikre finaleplass

Oilers valgte Overpass og fikk kjørt seg fra første stund mot 777. Ved sidebyttet var stillingen 11-4, og Ole «Marcelious» Kristian Langen fikk aldri sjansen til å dominere med sin AWP som han så ofte gjør. 777 hentet raskt de nødvendige fem rundene etter sidebytte og avsluttet kartet med pene 16-6.

777 stilte med disse fem

Vis mer

sj Mikael «mikki» Gaup
sj Jonatan «Ruyter» Ruyter
sj Haris «H4RR3» Hadzic
sj Kristian «akEz» Kornbakk
sj Sander «Grus» Iversen

sj Snorre «fletch» Granerud (trener) sj

777 sitt kartvalg Nuke sto for tur og der mange så for seg en rask 2-0 seier hadde Oilers ingen planer om å tillate det. Gutta fra oljebyen dro til med hele 12 runder som CT, og ved sidebyttet sto det 12-3. Lagene spilte jevnt de første rundene men måtte til slutt gi Nuke tapt og stillingen sto 1-1 i kamper.

Igjen skulle det avsluttes på Dust2 og lagene kunne ikke vært mer jevnspilte. Oilers åpnet best med fire runder på rappen, før 777 svarte med sine egne to. Etter 8-7 ved sidebytte var det igjen Oilers som startet best og tok føringen med tre runder, før 777 svarte med sine egne tre. Oilers øynet håpet i det de reduserte til 12-13, men 777 hadde et ekstra gir i avslutningen og sikret seg finalespill med 16-13.

LES OGSÅ: Riddle sikret seg seriemesterskapet for fjerde gang.

Nervepirrende for Oilers-fansen. Joakim Riise
Les også
Kommentar: Når grasrota blir til ugress

777 åpnet sterkest

Overpass var førstevalget for 777 etter at både Inferno og Nuke var borte. Lagene spilte jevnt til pause, og igjen var stillingen 8-7 etter imponerende spill som terrorist. Som CT ble 777 noen hakk for sterke og avsluttet den andre halvdelen 8-3 og tok første stikk i finalen.

00 Prospects besto av disse

Vis mer

no Jesper «Jimbo» Kamsrud
no
Eskil «LaX» Bjørnsen
no
Viktor «vHw» Høiby Wadman
td
Nica «adeX» Adelin
se
Olle «spooke» Grundström

Første kartet som enda ikke har blitt spilt under sluttspillet var 00 Prospects neste kart, Vertigo. Tempoet og nivået 00 Prospects startet med sjokkerte 777 som rett og slett fikk en opplæring i Vertigo. Det ble kun to ensomme runder for 777 og Prospects utlignet til 1-1 i kart.

Kunne ikke bedt om en bedre avslutning på Ancient

Finalen kunne ikke blitt avsluttet på en bedre måte da 00 Prospects dro i gang med fem strake runder på T-siden av Ancient. Likevel klarte et rystet 777 å hente seg inn med 8-7 til sidebytte.

Lagene fulgte hverandre til den siste runden hvor 00 Prospects ikke fikk kjøpt opp en full våpen-runde. Dette utnyttet 777 til det fulle og tok tittel, premie, heder og ære med seg hjem i sin siste opptreden med denne lagoppstillingen.

Gamer.no gratulerer finalistene og alle lag som deltok i denne sesongen av Telialigaen.

Siste fra forsiden