Telialigaen semifinale

– «jkaem» go kill tenker jeg er en god plan

Det er knyttet stor spenning til hvilket lag som kan heve Telialigaen-trofeet.

Trofé, heder og ære deles ut på Eldorado denne helgen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Det er klart for sluttspillet av Telialigaens vårsesong. Etter et intenst ligaspill var det til slutt 00 Prospect, som gikk seirende ut av ligaspillet. Dermed kunne de ta seg friheten til å velge hvem de ønsket å møte i semifinalen. Valget falt på Apeks Rebels.

Følg finalene på Eldorado E-sportsenter midt i Oslo fra klokken 11:00. Du kan også følge finalen på Twitch-kanalen til NRKs gaminghus LL35.

Rebellene har måttet skifte ut to av spillerne fra ligaspillet ettersom Preben «Trax» Martinsen og Steffen «SLY» Amundsen valgte å forlate laget til fordel for 777.

LES OGSÅ: Gamer.no og Telialigaen skal kåre de beste supporterne på sluttspillet »

Apeks Rebels annonserte tidligere denne uken sin splitter nye femmer, med ervervelsen av Viktor «vHw» Høiby Wadman, som denne helgen spiller sine siste kamper for 00 Prospects.

Kampen mellom to mixlag

00 Prospects trener, Dennis Rytter, legger ikke skjul på at fokuset ikke har vært på sluttspillet.

Disse skal spille for 00 Prospects:
no Jesper «Jimbo» Kamsrud
no
Eskil «LaX» Bjørnsen
no
Viktor «vHw» Høiby Wadman
td
Nica «adeX» Adelin
se
Olle «spooke» Grundström

– Vi har ikke forberedt oss på finalehelgen. Vårt fokus har ligget på WePlay. Vi kommer til å forberede oss med en liten lagsamling fra fredag til søndag, hvor vi vil bruke dagene på å bli mest mulig individuelt påskrudd. Det er vanskelig å forberede seg på noen av motstanderne, da de fleste møter opp som blandingslag på en eller annen måte, Forteller Rytter til Gamer.no.

Les også: AW3 favoritt til å ta sin tredje strake Rocket League-tittel i Telialigaen.

Joakim «Jkaem» Myrbostad skal forsøke å skyte Apeks Rebels til Telialiga-gull
Eivind Von Døhlen/Good Game

De lovende prospektene møter et Apeks Rebels-lag som stiller med litt ekstra stjernefaktor i form av Joakim «Jkaem» Myrbostad. Rytter påpeker likevel at de ikke kommer til å ta ekstra hensyn til stjernespilleren.

– «Jkaem» er bare enda en spiller på serveren, sånn som alle andre. Vi tenker ikke så mye på at Apeks Rebels har en spiller som på papiret er mye bedre enn de andre. Men han er god, og vi skal ha en sunn respekt når vi møter ham. Det nytter ikke å tenke for mye over hvor han spiller på kartet, for så å unngå ham. Vi må starte med å fokusere på oss selv, avslutter Rytter.

Les også
Apeks terminerer kontraktene til «SLY» og «Trax»

- jkaem go kill

Også i Rebels-leiren har det vært minimalt med forberedelser. Torbjørn «mithR» Nyborg er ærlig om at fokuset har vært på organisasjonens nye lag.

– Det har ikke vært noen forberedelser. Vi møter som et blandingslag til finalene. Vi annonserte for kort siden Apeks Rebels 2.0 med en WePlay-sesong som akkurat har begynt, og har alt vårt fokus.

Samtidig har hovedlaget vårt hatt det travelt med treningsleir og egne turneringer. Vi stiller med «shyyne», «sense», «H0land», «Jkaem» og «Polly», og håper at det fungerer for oss.

LES OGSÅ: Apeks Rebels annonserer nytt lag.

Dette er Apeks Rebels

no Tobias «shyyne» Sæther
no Ådne «sense» Fredriksen
no Even «H0land» Holand
no Joakim «Jkaem» Myrbostad
no Pål «Polly» Kammen

dk Torbjørn «mithR» Nyborg (trener)

På spørsmål om hvordan rebellene skal stoppe prospektene så er det ingen tvil om at Myrbostads ferdigheter skal utnyttes.

– Vi spiller for å vinne, men har ingen konkret plan for hvordan vi skal spille mot de. "«jkaem» go kill" tenker jeg er en god plan.

Oilers og 777 kjemper om finaleplass

I sluttspillets andre CS:GO-kamp er det Oilers Esports som tar fatt på oppgaven å slå 777. De rutinerte spillerne fra Oilers sikret seg i seriespillet en litt overraskende tredjeplass foran Apeks Rebels.

777 har på sin side gjennomgått store lagendringer før sluttspillet, men blir å stille med sin opprinnelige Telialigaen-lagoppstilling. Dette fører til at laget kommer inn i sluttspilluken mindre forberedt enn forventet.

LES OGSÅ: Riddle sikret seg sitt fjerde mesterskap i League of Legends.

Ole «Marcelious» Langans kan bli avgjørende for Oilers.
Eivind Von Døhlen/Good Game

E-sportpersonlighet og kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen er sikker på at Ole «Marcelious» Langan er mannen som kan sikre finaleplass og seier til oljelaget fra Stavanger.

– Oilers Har mixet seg gjennom hele grunnspillet og fått det til å fungere veldig bra. De kommer til å få det tøft, men de har med seg en stor heiagjeng fra Stavanger pluss selvfølgelig det største esset i ermet i Telialigaen-sammenheng: Marcelious.

Oilers stiller slik

no Haakon «Radifaction» Tholo
no Ole Kristian «Marcelious» Langan
no Henrik «becker» Becker
no Jon Erik «ztk» Øygarden
no Bjørnar «BFR» Fauske Røn

– Marcelious gjør ikke annet enn å vinne Telialigaen og med motivasjonen om å potensielt slå to tidligere arbeidsgivere for å gjøre det enda en gang så blir Oilers farlige i år de også, avslutter han.

Haakon «Radifaction» Tholo kan til Gamer fortelle at Oilers har brukt den siste tiden fellesskap for å forberede seg til sluttspillet.

– Vi har brukt den siste uken på å ha en bootcamp i Stavanger. Det har vært noen lange dager og jeg er fornøyd med hvilket nivå vi nå ligger på.

Oilers hadde i forkant av sesongen en målsetning om å overleve i førstedivisjon. Laget har nå mulighet til å kunne stikke av med seierspokalen i stedet. Tholo er sikker på at de har planen klar for å sikre seieren over 777.

– Ved å spille bedre fundamental Counter Strike. På papiret er det uten tvil en jevn kamp, men jeg mener at 777 har mer å tape. Målet denne sesongen var å berge plassen. Nå sikter vi mot pokalen.

Les også: AW3 favoritt til å ta sin tredje strake Rocket League-tittel i Telialigaen

Kristian «akEz» Kornbakk tror på seier mot Oilers.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Burde kunne vinne

Kristian «akEz» Kornbakk legger ikke skjul på at forberedelsene har vært langt fra optimale, ettersom de spiller inn sin nye lagoppstilling. Han er likevel sikker på at laget skal ha nok ess i ermet til å kunne vinne Telialigaen.

Disse skal spille for 777

sj Mikael «mikki» Gaup
sj Jonatan «Ruyter» Ruyter
sj Haris «H4RR3» Hadzic
sj Kristian «akEz» Kornbakk
sj Sander «Grus» Iversen

sj Snorre «fletch» Granerud (trener) sj

– Siden vi har gjort lagendringer, så har vi ikke hatt noen spesifikke forberedelser slik man vanligvis ville gjort. Vi har prøvd å spille inn den nye lineupen før Elisa. Men vi mener vi skal være gode nok og ha nok i arsenalet for å vinne sluttspillet med det vi har fra før.

LES OGSÅ: AW3 tok sin tredje strake Rocket League-triumf i Telialigaen.

Kornbakk mener at de skal være taktisk overlegne mot Oilers, og er klar på hvem 777 ønsker på møte i finalen

– Vi kommer til å slå Oilers ved at vi har mer taktisk dybde enn dem, og spiller for spiller så mener jeg vi er bedre også, selv om de er en talentfull gjeng. Vi vil ta hevn på Prospects fra seriespillet og knuse dem i finalen helst!

Siste fra forsiden